CTE Yeni Büro Personeli, İKM , Tekniker, Hizmetli Alımı için Hazırlanıyor

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü , yeni açılacak cezaevleri ve emekli olacak personellerin yerini doldurmak için personel planlaması çalışmalarına şimdiden başladı.

CTE Yeni Büro Personeli, İKM , Tekniker, Hizmetli Alımı için Hazırlanıyor

Önümüzdeki yıl da 2018 yılında olduğu gibi en az 7 bin 500 yeni personel alımı planladığı belirtilen kurumun , yeni açılacak cezaevleri ve hali hazırdaki cezaevlerinde fetöcülerden boşalan yerlerin doldurulması için çalışmalarını son sürat devam ettiği belirtiliyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bu yıl mayıs ayında çıktığı ilanda 6.681 infaz ve koruma memuru, 49 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 223 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 185 teknisyen, 266 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 21 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 7.467 personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Başvurularda Lisans , önlisans ve ortaöğretim KPSS puanları esas alınmıştı. 

Bakanlık daha erken ilana çıkabilir

Adalet Bakanlığı'nın 2018 yılı sona ermeden personel alımı ile ilgili yeni duyurular yayımlaması da muhtemel. Bugün Bakanlık resmi sitesinden 1600 yeni hakim ve savcı alımı ile ilgili duyuru yayımlandı. Hakim ve Savcı adaylığı yazılı sınavı ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Başvurular 1 Kasım'da başlayacak.

Yeni İlanlar yayımlandığı anda haberdar olmak için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

KAMU BÜLTENİ UYGULAMASI İÇİN TIKLAYIN. https://PLAY.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni