Az Önce Açıklandı: Sağlık Bakanlığı'na Yeni Personel Alımları Yapılacak

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni personel alımı bekleyen adayların yüzünü güldürecek açıklamalar art arda geldi. Sağlık Bakanlığı 2018 yılı sona ermeden yeni alımlar yapacak. 27 Bin personelin yetersiz olduğunu söyleyen Samsun Milletvekili Demircan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni alımlar için çalışmalar yaptığını söyledi.

Az Önce Açıklandı: Sağlık Bakanlığı'na Yeni Personel Alımları Yapılacak

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Sözcüsü Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı'nın 27 bin personele ek yeni alımlar yapacağını açıkladı. Kamubülteni'nin meclisteki haber kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre Sağlık Bakanlığı'na 2018 yılı sona ermeden yeni personel alımları yapılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili bir açıklamada Sağlık , Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcüsü Samsun Milletvekili Ahmet Demircan'dan geldi. Ahmet Demircan, "Evet, Türkiye'de sağlık alanında personel açığımız var. OECD ülkeleri ve Avrupa ortalamasının gerisindeyiz. Gerek hekim açığımız var gerekse de çalıştırdığımız sağlık personeli açığımız. Ama bu açıkları kapatabilmek için Türkiye'nin önemli bir gayretinin olduğunu da unutmayalım. Mesela geçtiğimiz yıl KPSS'yle 27 bin sağlık personeli aldık. Bu 27 bin sağlık personeli içerisine ihtiyaca göre hemşire, ebe, sağlık teknikeri ve teknisyenlerinden oluşan bir kadro atandı. Yeter mi? Yetmez. İnşallah bu sene, Sayın Bakanımız bu konuda gereken personel çalışmasını yapıyor" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA