Atanan Memur Güvenlik Soruşturmasına Takıldı-Dava Açtı Kazandı

Ataması yapılan bir öğretmen, örgüt bağlantısı olduğu için atanmamıştı. Bu durumun üzerine düşen ve savcılığa giden öğretmen, örgüt bağlantısı olmadığını tespit etti ve göreve geri döndü.

Atanan Memur Güvenlik Soruşturmasına Takıldı-Dava Açtı Kazandı

Sözlü mülakatı da geçen ancak, üzerine ByLock kullanılmış hat tespit edilen adayın ataması durdurulmuştu. Memurlar .net 'te yer alan haberde söz konusu öğretmen, FETÖ irtibatı olmadığı için hemen savcılığa gitti.

Kendini savcılığa şikayet eden öğretmen , üzerine ByLock kullanılmış hat olduğunu gördü. Ancak üzerine olan o hattı kuzeninin kullandığını söyledi. Yapılan teknik takipler ve diğer araştırmalar sonucu öğretmenin ByLock kullanmadığı ortaya çıktı ve hakkında takipsizlik kararı verildi. 

Takipsizlik sonrası ataması yapıldığı ancak FETÖ irtibatlı olduğu için ataması iptal edilen işleme Ankara İdare Mahkemesi 'nde dava açan öğretmen,  FETÖ'yle ilgili olduğu gerekçesiyle yapılmayan atama işlemini, takipsizlik kararı sonrasında iptal etmiştir.

Öğretmen, mahkemeden aldığı karar ile , daha önce ataması yapıldığı yerde öğretmen olarak göreve başlayacak. 

BU ŞEKİLDE OLAN MEMUR ADAYLARI NE YAPACAK?

Darbe girişiminden sonra yapılan memur alımlarının çoğunda güvenlik soruşturması aşamasında adaylar, terör bağlantısı nedeniyle atanmadı. Eğer sizin de bu şekilde atamanız yapılmadıysa yapacağınız ilk iş savcılığa gitmek. Savcılıkta hangi örgüt ile nasıl bir irtibatınız olduğu ortaya çıkacaktır. Yapılan incelemede ise örgüt bağlantınız olmadığı tespit edilir ve takipsizlik kararı alırsanız İl Bölge İdare Mahkemesine başvurun ve atama iptal kararınızın durdurulmasını talep edin.

Kamubulteni.com  |  Ankara