Astsubay'ın Karısı Çalınan Sorularla Subay Olmuş

Fetullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu belirlendikten sonra etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen kadın üsteğmen, Fetullahçı terör örgütünce kendisine verilen sorularla subay olduğunu itiraf etti.

Astsubay'ın Karısı Çalınan Sorularla Subay Olmuş

Fetullahçı teröristlere ilişkin bildiklerini hiçbir baskı olmaksızın anlatmak isteyen Y.E. isimli terörist, Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadede 15 Temmuz hain işgal girişiminden önce Deniz Tıbbı Araştırma Merkezi'nde öğretmen subay olarak görev yaptığını söyledi.

Fetullahçı teröristlerin sahip olduğu özel bir liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümünü kazandığını belirten terörist kadın, öğrenim süresi boyunca örgütün yurt ve evlerinde konakladığını söyledi.

Eşiyle, örgütün abi olarak tanımlanan irtibat görevlileri sayesinde tanıştığını söyleyen hain, FETO'nun sözde vaazlarını eşinin evinde dinlediklerini söyledi. Y.E. isimli vatan haini , "Eşimle Gebze'de bir eve gittik. İsminin 'Aydın' olduğunu beyan eden kişi de buradaydı. Bu şahıs, 'Sana bazı sorular göstereceğim, bunlardan bazıları sınavda çıkabilir, bu sorulara 15 dakika bak, bu sorulara baktığını kimseye söylemeyeceksin, annenin, babanın üzerine yemin et ve Kur'an-ı Kerim'e el bas.' dedi. Eşimle el basıp yemin ettik. Aydın, bilgisayarı flash takılı vaziyette bana verdi ve odadan ayrıldı. Hatırladığım kadarıyla 60-70 matematik, 60-70 de genel kültür sorusu vardı. Yaklaşık 45 dakika baktım, amacım soruları ezberlemekten ziyade konu başlıklarına bakmaktı. Soruların cevapları koyu renkliydi. 45 dakika sonra Aydın geldi ve bilgisayarı alıp gitti. Bu soruların fotoğrafını çekmedim. Eşim kesinlikle sorulara bakmadı.Genel kültürden 50 soru çıktı. Gösterilen sorulardan birkaç tanesi vardı. Diğerlerini tam olarak hatırlamadığım için aynı sorular olup olmadığını bilmiyorum. Öğleden sonraki sınavda matematik sorularından bazıları da bana gösterilen sorularla birebir aynıydı. Sınavın birinden 75-76 civarı, diğerinden de 83-84 civarında puan aldım." dedi.