Asker ve Polis Alımındaki Şartın Değişmesi Meselesi TBMM'de

Asker ve polis alımlarında renk körü vatandaşlar eleniyor. TBMM'ye sunulan kanun tasarısında renk körlerinin de polis ve asker olması istendi.

Asker ve Polis Alımındaki Şartın Değişmesi Meselesi TBMM'de

Asker ve polis alımlarında önemli bir düzenleme için TBMM'ye kanun teklifi verildi.

Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine alınan polisler ile Milli Savunma Bakanlığı bünyesine alınan askerlerde renk körü olmama şartı var. Renk körü olan adaylar, sağlık aşamasına takılıyor ve polis-asker olamıyor. Söz konusu maddenin değiştirilmesi ve renk körlerinin de asker ile polis olmalarının önünün açılması için CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal tarafından ve kanun tasarısı TBMM'ye verildi.

17 Eylül günü verilen kanun tasarısı 15 Ekim günü komisyona sevk edildi. İçişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı komisyonları tarfından inceleme altın alınan söz konusu tasarı şu şekilde;

Genel Gerekçe

NE OLACAK?

Komisyonlar bu durumu tartışacak. Bir mutabakata varılması ve tasarının kabul edilmesi sonrasında TBMM Başkanlığında bu tasarı oylanacak. Oy çokluğu sağlanırsa tasarı kabul edilecek.

HANGİ ŞARTLAR DEĞİŞMELİ?

Peki sizce polis ve asker alımlarında başka hangi şartlar değişmeli? Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yapabilirsiniz.

GELİŞMELERDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara