Adalet Bakanı'ndan Af ve Personel Alımı Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu oldu. Bakan Gül, 'Af çıkacak mı?' sorusuna son dakika açıklamalarında bulunurken, personel alımı konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı'ndan Af ve Personel Alımı Açıklaması

Gündemdeki meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Gül, Bakanlığın yeni personel alımlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.  Hakim ve Savcı sayısının 19 bine ulaştığını söyleyen Adalet Bakanı, ihraç edilen Fetullahçı Terör Örgütü üyesi hakim ve savcı üyesinin 4 bin olduğunu vurguladı.

ADALET BAKANLIĞI VE DİĞER BAKANLIKLARIN MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAK İSTEMİYORSAN TIKLA VE İNDİR!

29 Aralık 2018 tarihinde 1600 hakim ve savcı alımı için ilana çıkılacağını söyleyen Adalet Bakanı Gül, "29 Aralık'ta bin 600 hakim, savcı alımı için sınav yapacağız ve yakında ilana çıkacağız. Mezunlardan bin adli yargı, 100 idari yargı, 500 de avukatlıktan adli yargı için hakim, savcı alımı ilanına çıkacağız. Bugünlerde ilana çıkmış olacağız" dedi. MHP'nin Af teklifiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla af konusundaki çalışmaların başlatıldığını, toplum vicdanını yaralamayacak bir düzenlemeyi gündeme getireceklerini söyledi.

Gül, "Tüm bu çalışmalarda hassasiyet toplumun hassasiyetiyle aynıdır. Verilen teklif de bu amaca matuf şekilde değerlendirmek üzere o şekilde yapılmıştır. Ama bunlar nasıl değerlendirilir, siyaset hangi kapsamda, ne şekilde, hangi zamanda yapar, bunların hepsini siyaset belirleyecek. Biz sadece teknik olarak nedir, dünya uygulamaları mevcut durum nedir, o konuyu çalışıyoruz." dedi.