7 Bin Bekçi Alımı Sınav Konuları, Süresi , Sınav Yerleri ve Giriş Belgesi

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Sınavı ile ilgili beklenen duyuru Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanmıştı. Bekçi alımı sınav giriş belgesi, yerleri, konuları ve sınav süresi hakkında detaylı bilgi.

7 Bin Bekçi Alımı Sınav Konuları, Süresi , Sınav Yerleri ve Giriş Belgesi

İlgili sınava başvuru yapan adaylar sınav giriş belgelerini MEB resmi internet sayfası üzerinden e-Devlet şifreleriyle öğrenebilirler.

YENİ BEKÇİ ALIMLARI YAPILACAK , KAÇIRMAK İSTEMİYORSAN TIKLA VE İNDİR!

7 BİN BEKÇİ ALIMI İÇİN ÖNBAŞVURU SÜRECİ NE ZAMAN SONA ERDİ?

Sınav Polis Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği giriş sınavı çerçevesinde başvurular 9 ile 23 Temmuz 2018 tarihleri arasında şahsen müraacat ve ön sağlık kontrolü şeklinde gerçekleşmişti. 1. Dönem kapsamında 7 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımını belirleyecek olan sınav 20 Ekim Cumartesi günü saat 10'da yapılacak.

BEKÇİ ALIMI SINAVI  9 ŞEHİRDE GERÇEKLEŞECEK, 120 DAKİKA SÜRECEK

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için sınavlar İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum, Batman illerinde gerçekleşecek.   Sınavda adaylara 100 soru sorulacak. Sınavlarda cevap seçenek sayısı 5 olacak. Sınavın süresi 120 dakika olarak belirlenmiş durumda.  

SINAV KONULARI VE SORU DAĞILIMI BELLİ OLMUŞTU

Sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularını kapsayan sorular sorulacak. Türkçe'den 20, Sosyal Bilgiler'den 15, Fen Bilgisi'nden 15, Hayat Bilgisi'nden 15, Matematik'ten 15, Genel Kültür'den 15 soru yer alacak. Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı sınavında değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacak, 50 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacaklar. Sınav sonuçlarına itiraz ve diğer konular pa.edu.tr adresi ve www.meb.gov.tr üzerinden takip edilebilecek.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA