500 Bin İşçiye 3 Bin Lira İkramiye Ödenecek

500 bin işçi ilave tediye alacak. İkramiye ödemeleri için tarih netleşti.

500 Bin İşçiye 3 Bin Lira İkramiye Ödenecek

Bu sene içerisinde bir milyona yakın taşeron işçi kamu kurumlarında kadroya alındı. Kadroya geçen işçilerin 500 binden fazlası kamu kurum ve kuruluşlarında diğer yarısı ise belediye şirketlerinde kadrolu oldu. İşçiler için toplu sözleşmeler de yapıldı.

Toplu sözleşmeler neticesinde işçilerin yeni hakları da oluştu. Diğer yandan ilgili işçiler diğer kaum işçileriyle birlikte senelik ikramiye hakkına da kavuştular. Böylece senede bir 52 günlük ikramiye almaya hak kazandılar. Bu ikramiyelerin bir bölümü ödenirken, son taksit için ödeme günü merak ediliyordu. Ödeme tarihleri netleşti. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göreişçilerin ikramiye ödemeleri 7 Aralık'ta yapılacak.

13 günlük ikramiyeler Kurban Bayramı'ndan önce hesaplara yatmıştı, 7 Aralıkta'da geri kalan 13 günlük ikramiye ödenecek. İlave tediye fazla mesai, yemek ve yol gibi ilaveler olmaksızın brüt ücretin 26 günlük tutarı kadar ödeniyor. İLave tediyelerden SGK primi , damga ve gelir vergisi kesintileri yapılıyor.

KAMUBULTENİ.COM -ANKARA