3600 Ek Gösterge İçin Yeni Gelişme !

3600 ek gösterge için son dakika açıklaması geldi. Kamu Sen 'den yapılan son dakika açıklamasında ek gösterge artışı için yeni bir çalışmanın başlatıldığına yer verildi.

3600 Ek Gösterge İçin Yeni Gelişme !

3600 ek gösterge ile ilgili yeni açıklama geldi. Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci açıklamasında yeni düzenleme yapılacağını söyledi.

Kahveci yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge için çalışmalarının MHP tarafından meclise taşındığını söyledi ve "Özellikle ek göstergesi 3600 ile 3600’ün altında olanlar açısından 60 puanlık bir fark var, bu da 672 TL’ye denk geliyor. Büyük bir adaletsiz yaratmaktadır. Bunun giderilmesi için ek göstergeye bağlı özel hizmet tazminatı oranları üzerinde bir çalışma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kahveci açıklamasının devamında "Görünen o ki, partiler bu konuda bir görüş birliği içinde. Ancak seçim meydanlarında dört meslek grubu ile sınırlandırılması sıkıntı yaratmıştır." dedi.

EK GÖSTERGE VE SÖZLEŞMELİLERE KADRO

TBMM 'ye taşınan 3600 Ek gösterge ve sözleşmeli kamu personellerine kadro konularını da değerlendiren Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, “Ek gösterge konusundaki yasa teklifi bir an önce geciktirilmeden TBMM’den çıkmalıdır.

Görünen o ki, partiler bu konuda bir görüş birliği içinde. Ancak seçim meydanlarında dört meslek grubu ile sınırlandırılması sıkıntı yaratmıştır. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak bunun tüm kamu çalışanları nezdinde uygulanması gerekliliğine vurgu yaptık ve bu konuda çok önemli bir çalışma yaptık. Elbette eksiklikler olabilir ama TBMM’deki görüşmeler sırasında bu eksiklerde giderilebilir.

Yaptığımız bu çalışma MHP Genel Başkan Yardımcısı sayın Mustafa Kalaycı tarafından TBMM’ye sunuldu. Ek gösterge bütün çalışanları ve yardımcı hizmetler sınıfını kapsamalıdır. Herkesin ek gösterge artışı istemesinin nedeni emekli maaşlarını etkiliyor olması. Çünkü emeklilerin özel hizmet tazminatı oranları aldıkları ek göstergeye göre değişiyor.EK GÖSTERGEDE YENİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Özellikle ek göstergesi 3600 ile 3600’ün altında olanlar açısından 60 puanlık bir fark var, bu da 672 TL’ye denk geliyor. Büyük bir adaletsiz yaratmaktadır. Bunun giderilmesi için ek göstergeye bağlı özel hizmet tazminatı oranları üzerinde bir çalışma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kahveci açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Sözleşmelilerin kadroya alınması noktasında da çabamız devam ediyor. 2013 yılında 230 bini aşkın sözleşmeliye kadro verildi. Şimdi de verilebilir. Aslında kamuda istihdam modeli tamamen gözden geçirilmelidir. Sözleşmeli, vekil vs. gibi tüm istihdam modellerine karşıyız. İş güvencesi olmayan bütün modeller terk edilmelidir. Ücretli öğretmen diye bir şey olabilir mi? Öğretmenlik son derece önemli bir meslek ve hepsi kadrolu olmalı. Sağlık alanında keza öyle. Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personel bir defaya mahsus Genel İdari Hizmetler sınıfına alınmalıdır. TBMM çatısı altında bu sorunlara çözüm bulunmalı ve artık gündemden düşmelidir."

MEMURA EK ZAM

Kahveci, açıklamasının devamında, “En çok kaybeden kesim olan kamu görevlilerinin bir nebze olsun rahat nefes alması ve piyasalara da can vermesi açısından bir an önce memura ek zam verilmelidir” ifadelerini kullandı ve açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Yaşanan ekonomik sıkıntılar toplumun tüm kesimlerini etkilediği gibi memurları da derinden etkilemektedir. Çalışanların alım gücü reel olarak ciddi bir düşüş gösterdi. Ekonomi de ciddi bir durağanlık var, bu durağanlığı canlandırmak adına kamu çalışanlarına derhal ek zam verilmelidir. Sözde yetkili sendikanın attığı imza ile aldığı zam oranlarının bir anlamı kalmamıştır. Biz artık gerçekleşen enflasyon üzerinden maaş zammı istiyoruz, ayrıca büyüme rakamları ve refah payı da buna dahil edilmeli. Kredi kartlarının limitlerinin artırılması ile ekonomi de sorun çözülmez. Bireysel tüketim artırılmalı bunun içinde kamu çalışanlarına bir an önce ek zam verilmelidir. Kamu çalışanlarına bir kez daha sesleniyorum. Testiyi getirenle kıranı birbirinden ayırın. Sizleri masada bırakanları unutmayın. Yaşanan bu ekonomik krizde sesi soluğu çıkmayanları iyi görün”

Kamubulteni.com  |  Ankara