3600 Ek Gösterge İçin Tarih Açıklandı

Kamu Personellerine ek gösterge için son dakika açıklaması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'tan geldi.

3600 Ek Gösterge İçin Tarih Açıklandı

Anadolu Ajansı Editör Masasına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ek gösterge için tarihi açıkladı.

Bakan Selçuk açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı:

3 yıllık vizyon ortaya koyup, bir taahhütte bulunmak istedik. Yol haritası ortaya çıkardık. 3 sene içinde neyi nasıl planlıyoruz bunu herkese gösterelim ve adım adım takip edelim istedik. Hesap verebilirlik olmalı.

3 yılda eğitim seviyesi belirli bir noktaya gelebilir. Ondan sonra asıl meselemiz küresel rekabet. Yoğun bakımdan çıkalım ondan sonra iyileşme süreci başlar.

İmkan noktasından okullar arasında yüzde 60'a varan farklar var. Okullar arasındaki farklılık azalırsa büyük bir sınav maratonuna giremeyecektir. Fizik ve matematik netlerine bakınca Türkiye'nin manzarası ortaya çıkıyor. Sınavın tekniğiyle değil bataklıkla ilgilenmemiz gerekiyor. MEB olarak liseye geçiş sınavı için örnek sorular yayımladık. her ay düzenli yapacağız. Öğretmene de mesaj veriyoruz bakın ezber soruları değil bunlar muhakeme sorularıdır diyoruz.

Seneye de liseye geçiş sınavı daha az stresli olacak. Seneye hemen bütün sistem değişmez, sakin sakin değiştireceğiz. 3 sene içerisinde sınavla öğrenci alan okul sayısını yüzde 40 oranında azaltacağız.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU HAKKINDA

Asker ve polislerle ilgili örneğin kanunlar var ama öğretmen 657'ye sıkışmış durumda özel bir kanun yok.

EK GÖSTERGE MÜJDESİ

3600 ek gösterge ilgili 24 Kasım'da müjdemiz olacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA