2018 KPSS DHBT Geç Başvuruları 1 Kasım'da Yapılacak

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2018 KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) geç başvuru işlemleri 1 Aralık'ta tarihinde gerçekleştirilecek. DHBT geç başvuru ücreti olarak 90 TL belirlenmiş durumda.

2018 KPSS DHBT Geç Başvuruları 1 Kasım'da Yapılacak

2018 KPSS DHBT GEÇ BAŞVURU, SINAV VE DHBT SINAV SONUÇ TARİHİ

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (2018 KPSS) Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Başvurularını 9-17 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştiremeyen adaylar için son fırsat. 

2018 KPSS DHBT Geç Başvuru işlemleri ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden 1 Kasım 2018 tarihinde yapılacak. Adaylar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (ais.osym.gov.tr) üzerinden 1 Kasım 2018 saat 00.0 ile 23.59 aralığında yapabilecekler. KPSS DHBT için belirlenen sınav tarihi 9 Aralık 2018 oldu. 9 Aralık 2018 saat 10.15'te gerçekleştirilecek 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden 4 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak. 

DHBT Geç Başvuru Ücreti 

Diyanet 2018 DHBT'ye geç başvuru yapacak adaylar buna göre belirlenen geç başvuru ücretini ödemek durumundalar. ÖSYM tarafından DHBT Geç Başvuru ücreti 80 TL olarak belirlendi. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri sonuçları da kullanılacaktır. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerden DHBT’ye lisans düzeyinde katılacak olanların KPSS’nin Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumuna ve lisans düzeyinde Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmaları zorunludur. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları, sınava başvuru yapmadan önce dikkatle incelemeleri gerekmektedir. 

DİB Personel alımları ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın personel alımlarından anında haberdar olmak için kamu bülteni mobil uygulamasını ücretsiz bir şekilde cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Polis Alımı, Askeri Personel Alımları, Kamu ve Özel Sektör İş Fırsatlarını Kaçırmamak için Türkiye'nin Lider Memur haberleri sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamu Bülteni Ücretsiz Uygulaması için TIKLAYIN