Jandarma Uzman Erbaş Alımı Süreci Başladı 2019-1

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando alımı seçim aşamaları başladı. Seçim aşamaları ve Jandarma alımı hakkında son bilgiler haberimizde. İşte uzman erbaş alımı mülakatları için son bilgiler.

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Süreci Başladı 2019-1

Janarma Genel Komutanlığı uzman erbaş mülakatları başladı.

Jandarma genel Komutanlığı , başvurusunu geçtiğimiz ayın ilk günlerine kadar aldığı uzman erbaş alımı için seçim aşamalarını bugün başlattı. Yüzlerce uzman erbaş adayı , Jandarma bünyesinde asayiş ve komando branşlarında uzman erbaş olmak için seçim aşamalarına girmeye başladı. 

MÜLAKATLAR BAŞLADI

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando uzman erbaş alımı seçim aşamaları başladı. 40 bin aday , Jandarma bünyesinde uzman erbaş olmak için yazılı, spor ve sözlü mülakat aşamalarına girecek. 

MÜLAKAT AŞAMALARI

Jandarma bünyesinde uzman erbaş olmak isteyen adaylar , bir dizi seçim aşamasından geçmektedir. KPSS puanı ile başvuru yapanlar yazılı sınava girmezken , ön sağlık ve evrak tesliminden sonra KPSS 'siz başvuru yapanlar yazılı sınava alınmaktadır.

Sözel (Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi vb.) ve sayısal (Matematik, Genel Yetenek vb.) konulardan yapılacak (50) puan üzerinden değerlendirilen yazılı sınavda adayların en az 25 puan alması gerekmektedir. 25 'i geçemeyen adaylar bu aşamada elenir.

Yazılı sınavı geçen adaylar, bu aşamadan sonra spor aşamasına alınır. Spor mülakat aşaması aşağıdaki gibidir.

Spor aşamasında tüm sporları tam yapan adaylar 50 puan alır. Fiziki Yeterlilik Sınavı (35) puan, mülakat sınavı (15) puan üzerinden değerlendirilir. Fiziki yeterlilik ve mülakat sınav puanları toplamı (29) ve daha düşük olan adaylar ile mülakat sınavından (10) puanın altında alan adaylar elenir.

SÖZLÜ MÜLAKAT AŞAMASI

Spor aşamasını geçen adaylar , sözlü mülakat alınır. Sözlü mülakatın da ardından kazanan adaylar açıklanır ve bu adaylar , hastaneye sevk edilir. Hastaneden de olur rapor u alan adaylar, güvenlik soruşturmasının ardından eğitime çağrılır.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından jandarma uzman erbaş mülakat deneyimlerinizi, merak ettiklerinizi yazabilirsiniz. Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KONTENJAN ARTTIRILMALIDIR

40 bin kontenjan nedeniyle on binlerce jandarma adayı , seçim aşamalarına girmeye hak kazanamadı. Adaylar kontenjan arttırımı yapılmasını istiyor. 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN