Jandarma Uzman Erbaş Alımı İçin Süreç Başlıyor

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı uzman erbaş alımı spor aşaması başlıyor. Komando ve asayiş sınıflı uzman erbaş alımı için seçim aşamaları, evraklar, spor, sözlü ve yazılı sınav detayları haberimizde. İşte jandarma alımı detayları.

Jandarma Uzman Erbaş Alımı İçin Süreç Başlıyor

Jandarma uzman erbaş alımı için mülakat süreci başlıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından başvurusu geçtiğimiz ay alınan ve sonuçları da Nisan ayında açıklanan komando ve asayiş sınıfı uzman erbaş alımında mülakat süreci başlıyor. 

40 BİN ADAY ÇAĞRILDI

Komando ve asayiş sınıflı uzman erbaş alımı için yayımlanan ilanda 22 bin askeri personel alımı yapılacağı, bu sayı için 40 bin adayın seçim aşamalarına çağrılacağı bildirildi.

KONTENJAN NEDENİYLE ON BİNLERCE ADAY MAĞDUR

Kontenjan sınırının getirilmesi nedeniyle on binlerce aday mağdur oldu. Yaş ve KPSS nedeniyle kontenjana giremeyen ve seçim aşamalarına girmeye hak kazanamayan adaylar , İçişleri Bakanlığı 'na seslerini duyurmak ve kontenjanın arttırılmasını istiyor.

Ancak kontenjan arttırılması ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

SEÇİM AŞAMALARI BAŞLIYOR

Jandarma tarafından yayımlanan komando-asayiş uzman erbaş alımı takvimine göre 6 Mayıs günü seçim aşamaları için start verilecek. Adaylar , kendilerine verilen tarihte, belirtilen adreste seçim aşamalarına girmek için hazır şekilde bulunacak. 

ADAYLARIN YANINDA GETİRECEĞİ EVRAKLAR

Jandarma uzman alımı başvuru kılavuzunda,  adayların aşağıdaki evrakları seçim aşamalarında yanında bulundurması gerektiğine yer verildi:

SEÇİM AŞAMALARI

Adaylar öncelikle ön sağlık taramasına girecek. Bu aşamayı geçen adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak.

Yazılı sınava ise KPSS 'si olmayan adaylar girecek. KPSS puanı ile mülakatlara çağrılan adaylar yazılı sınava girmeyecek.

Sözel (Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Yurttaşlık Bilgisi vb.) ve sayısal (Matematik, Genel Yetenek vb.) konulardan yapılacak (50) puan üzerinden değerlendirilen yazılı sınav notunun en az (25) puan olması gerekmektedir.

SPOR

Ön sağlık ve yazılı aşamalarını geçen adaylar spor mülakatına girecek. Spor aşaması şu şekilde;

Sporda alınacak puanın hesaplaması ve geçme notu >>

Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları için tam not (50) puandır. Fiziki Yeterlilik Sınavı (35) puan, mülakat sınavı (15) puan üzerinden değerlendirilir. Fiziki yeterlilik ve mülakat sınav puanları toplamı (29) ve daha düşük olan adaylar ile mülakat sınavından (10) puanın altında alan adaylar elenir.

SÖZLÜ MÜLAKAT

Spor aşamasını da başarı ile geçen adaylar sözlü mülakata alınacak.

 Mülakatta; adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranıĢlardaki denge, kendine güven gibi hususlar gözlenerek elde edilen bilgiler Mülakat Komisyonunca değerlendirilecektir. Sınav mülakat komisyonu ile aday arasında yüz yüze, sözlü iletiĢim Ģeklinde, soru ve cevap yöntemi uygulanarak gerçekleştirilir.

Sözlü sınavda da başarılı olan adaylar sağlık raporu için hastaneye yönlendirilecek.

UZMAN ERBAŞ SONUÇLARINDAN, ATAMALARINDAN, MEMUR ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN