Jandarma Komutanlıklarına 4 Bin Korucu Alımı-İşte Başvuru Şartları ve İlan Tarihi

2019 yılında en az ilkokul mezunu adaylar arasından 4 bin korucu alımı yapılacak. İl ve İlçe Jandarma Komutanlıkları bünyesine yapılacak alımda beklenen ilan tarihi ve başvuru şartları kamubulteni.com 'un haberinde. İşte korucu alımı hakkında son bilgiler.

Jandarma Komutanlıklarına 4 Bin Korucu Alımı-İşte Başvuru Şartları ve İlan Tarihi

2019 'da 5 bin korucu alımı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı açıklamada yeni dönem korucu alımlarına değindi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada en az ilkokul mezunu adaylar arasından 5 bin korucu alımı yapılacağını söyledi.

Bakan Soylu 'nun bu açıklamasının ardından yaklaşık olarak 1000 korucu alımı için ilanlar yayımlandı. Geçtiğimiz Ağustos ve Eylül aylarında yayımlanan , Kamubulteni.com olarak takipçilerimize aktardığımız bu alımların ardından yeni dönem alımları için çalışmalar başladı. 5 binlik alım açıklamasının ardından 1000 kişilik alım yapıldı ve geriye 4 bin korucu alımı kaldı.

UZMAN ERBAŞ-ASTSUBAY-SUBAY OLMA ŞANSI

Korucular, gerekli şartları taşımaları durumunda uzman erbaş kadrosuna geçebiliyor. Uzman erbaş kadrosunun yanı sıra istenen şartları taşıyan adaylar astsubay ve subaylığa da geçiş yapabiliyor. 

KORUCU ALIMI ŞARTLARI

2019 yılında yapılacak korucu alımlarında şartlar şu şekilde olacak:

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak 
  • Düzeltilmemiş nüfus kaydırma göre 40 yaşından büyük olmamak, yeterli sayıda aday bulunmaması halinde 50 yaşını aşmamış olmak,
  • En az ilkokul mezunu olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Halkın sosyal sınıf, ırk, din; mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkum olmamak. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.
  • 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak.
  • Kan davasından hüküm giymemiş olmak.
  • Hali hazırda görevlendirileceği köyde veya jandarma sorumluluk bölgesindeki mahallede ikamet etmek.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, engeli veya akıl hastalığı bulunmamak.
  • Siyasi parti üyesi olmamak.
  • Köy/mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak.
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine katılmamış olmak, terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde bulunmamış olmak, örgüt propagandası yapmamış olmak.
  • Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak.

Aşağıdaki yorum kısmından şartlar hakkındaki talep ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

İLANLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Korucu alımları, Valilikler, Kaymakamlıkların internet sitesinde yayımlanacak. İlçe ve köylere yapılacak korucu alım ilanların seçimden sonra yapılması bekleniyor. İlanlar geldiği anda ilk sizin haberiniz olsun istiyorsanız mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN