Jandarma'dan Uzman Erbaş Alımı Açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada en az lise mezunu adaylar arasından yapılan uzman erbaş alımında adaylara uyarı yapıldı. İşte detaylar ve açıklama.

Jandarma'dan Uzman Erbaş Alımı Açıklaması

Jandarma uzman erbaş alımında adaylara uyarı.

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 uzman erbaş alımında 2. grup seçim aşamaları devam ediyor. Mülakatlar devam ederken seçim aşamalarına giren takipçilerimizin aktardığı bilgilere göre , 1. grupta olduğu gibi yine 2. grupta da seçim aşamalarında birçok kişinin seçim aşamalarında elendiği belirtildi.

EN ÇOK ELEME SPOR MÜLAKATINDA

KPSS puanı ile ve KPSS 'siz seçim aşamalarına çağrılan uzman erbaş adayları aşağıdaki aşamalardan geçiyor:

  1. Ön sağlık muayenesi:
  2. Yazılı sınav (KPSS puanı olan adaylar yazılı sınava alınmıyor.)
  3. Fiziki Yeterlilik Sınavı (spor testi):
  4. Mülakat Sınavı:
  5. Sağlık Aşaması.

Ön sağlık aşamasında az sayıda adayın elendiği belirtilirken yazılı sınavda hemen hemen tüm adayların başarılı olduğu bildirildi. 

Bu aşamaları geçen adaylar , spor aşamasına alınmaktadır. Spor aşamasında adaylar 400 metre koşu, durarak uzun atlama, mekik ve barfiksten aşağıdaki dereceleri yapmak zorunda.

 Fiziki yeterlilik ve mülakat sınav puanları toplamı 29 ve daha düşük olan adaylar  elenir. 

Mülakatlardan alınan bilgilere göre en çok elenen adayın bu aşamada olduğu belirtildi. Mülakatlara giren iki farklı gruptan aldığımız bilgilere göre spora girenlerin hemen hemen yarısının elendiği öğrenildi. 

Uzman erbaş 2. grup mülakat tarihi için TIKLAYIN

JANDARMA 'DAN UYARI: HERKES KONTROL ETSİN

Jandarma Genel Komutanlığı mülakatları sırasında adaylara, 2. grup duyurusunda çağrılan çok sayıda adayın mülakata gelmediğini belirtti. Yapılan uyarıda, 2. grup çağrı duyurusuna bakmayan adayların tarihi öğrenmesi ve mülakatlara gelmesi gerektiği ifade edildi. 

2. grup aşaması mülakatları Temmuz ayının sonunda bitecek. Temmuz ayında mülakatların sona ermesi sonrası Ağustos ayında 3. grup çağrısı duyurusunun gelmesi bekleniyor. 

YENİ BAŞVURU ALINACAK MI?

2019-1 komando ve asayiş uzman erbaş alımına başvuru yapamayan , başvuruyu kaçıran adaylar yeni uzman erbaş alımı için başvuruların alınıp alınmadığını araştırmaya başladı. Jandarma Genel Komutanlığı 'nın 2019 'un kalan günlerinde lojistik ve havacılık branşlarına uzman erbaş alımı için başvuruları alması bekleniyor. 2019 'un kalan günlerinde yeni asayiş ve komando uzman erbaş alımı ilanı gelmesi beklenmiyor. Kalan günlerde 2019-1 uzman erbaş alımında 3. gruba kalanlar mülakata çağrılacak.

Sosyal medyada ise 2. grupta alım sayısının dolacağı ve 3. grubun çağrılmayacağı iddia ediliyor. Ancak bu iddialar asılsızdır. Jandarma, yaptığı açıklamada 2019-1 uzman erbaş alımına başvuran herkesi mülakata çağıracağını belirtti. 

UZMAN ERBAŞ ADAYLARI BU SAYFADA

Diğer uzman erbaş adayları ile bilgi alış verişi yapmak için TIKLA

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMINDAN , UZMAN ONBAŞI ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN