Jandarma Asayiş-Komando Uzman Erbaş Alımı İçin Yeni Gelişme!

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine yapılacak komando ve asayiş uzman erbaş alımında yeni gelişme. Yeni askerlik sistemi ile birlikte bu alımlarda da bazı değişiklikler olacak. İşte Jandarma 2019 yılı uzman erbaş alımı için son bilgiler.

Jandarma Asayiş-Komando Uzman Erbaş Alımı İçin Yeni Gelişme!

Uzman erbaş alımlarında o adaylara öncelik.

Yeni askerlik sisteminin açıklanmasını ardından uzman erbaş ve sözleşmeli er alımlarında da değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yeni askerlik sisteminin detaylarına yer verdi.

ASKERLİĞİNİ YAPANLARA ÖNCELİK

Yeni askerlik sisteminde uzman erbaş ve sözleşmeli er alımları devam edecek. Ordunun profesyonelleşmesi için çalışmalar devam edecek ve uzman erbaş ile sözleşmeli er alımlarına devam edilecek. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzman erbaş ve sözleşmeli er alımlarında askerliğini yapanlara öncelik verileceğini aktardı.

HANGİ ALIMLARDA ASKERLİK ŞARTI YOK

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede Jandarma uzman erbaş alımında askerlik şartı kaldırılmıştı. Bu alımın yanı sıra Hava Kuvetlerine sözleşmeli er alımında da askerlik şartı yoktur. 

Uzman erbaş alımında askerliğini yapanlara öncelik verilecek. Bu şekilde bakıldığında Jandarma uzman erbaş alımında artık askerliğini yapanlara öncelik verilecek.

Öte yandan askerlik şartsız yapılan sözleşmeli er alımında da askerliğini yapanlara öncelik verilecek.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Yeni askerlik sisteminin seçimden sonra Meclise geleceği açıklandı. Sistem Nisanda Meclise girecek ve görüşülecek. Görüşmelerin sona ermesinin ardından Nisan sonunda söz konusu kanunun meclisten geçmesi ve Mayıs 'ta yürülüğe girmesi bekleniyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLMALI?

Siz de aşağıdaki yorum kısmından yeni uzman erbaş ve sözleşmeli er alımı için haber yapmamızı istediğiniz başvuru şartları taleplerinizi yazabilirsiniz. 

İLAN GELDİĞİ ANDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN