Jandarma Asayiş-Komando Uzman Alımı Geri Sayımı Sona Eriyor Ama..

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando sınıfı uzman erbaş alımı için yaş ve terhis şartı çıkmazı. İlan için geri sayım devam ediyor ama yaş meselesinde bir düzenleme yapılmazsa binlerce kişi mağdur edilecek.

Jandarma Asayiş-Komando Uzman Alımı Geri Sayımı Sona Eriyor Ama..

Jandarma yeni dönem uzman erbaş alımı için mağduriyet.

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı uzman ebraş alımı için geri sayım devam ederken adaylar, terhis şartı için seslerinin duyulmasını istiyor. 

ASAYİŞ-KOMANDO-LOJİSİTK ALIMI BEKLEYEN ADAYLAR SESLERİNİN DUYULMASINI İSTİYOR

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı uzman erbaş alımı duyurusu beklenirken , uzman erbaş adaylar, yaş şartı konusunda seselerinin duyulmasını istiyor. 2018 yılı boyunca ilan yayımlanmayınca 1991 doğumlular mağdur oldu. 

2018 yılında komando ve asayiş alımları yapılmadı ve alımlar 2019 yılına kaldı. İlanın 2019 yılına kalması nedeniyle yaş şartına binlerce aday takılacak. 2019 yılında yayınlanacak ilana 1991 doğumlu olanlar başvuru yapamayacak. 2019 yılında yayımlanacak ilana 1992 ve sonrası doğumlu olanlar müracaat edebilecek.

TERHİS ŞARTI

Jandarma uzman erbaş alımında , bilindiği üzere terhis şartı kaldırılmıştı. OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile askerlik şartı kaldırılmış ve yaş haddi 27 'ye yükseltilmişti. Ancak uzman erbaş alımında başvuru yapacak adayların, terhis tarihlerinin üzerindne 5 yıl geçmemiş olması şartı var.

Askerliğini yapmayan 27 yaşındaki bir aday başvuru yaparken terhis şartına takılan adaylar başvuru yapamıyor.

2017 yılında yayımlanan komando uzman erbaş alımında başvuru şartları şu şekildeydi:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak,
  • Nüfus kaydına göre 20 yaşından gün almış ve 27 yaşını bitirmemiş olmak
  • Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve alım yapılan yılın ilk günü itibariyla 29 yaşını bitirmemiĢ olmak, (
  • En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Boy-Kilo Tablosunda oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak.
  • Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak,
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinde, J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş
  • olarak istihdam edilmemiş olmak,

Komando uzman erbaş alımında terhis şartı aranmamıştı. Ancak 2018 yılında yapılan lojistik uzman erbaş alımında terhis şartı vardı. Bu yıl yapılacak komando ile asayiş alımlarında terhis şartı olup olmadığını bekleyip göreceğiz.

İlan yayımlandığı anda ilk sizin haberiniz olsun istiyorsanız bmobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN