Jandarma 27180 Personel Alımında İlk Başvuru Başlıyor (Kadın-Erkek Astsubay-JÖH Alımı)

Jandarma 'ya 2019 yılında 27 bin 180 personel alımı açıklaması geçtiğimiz gün geldi. Bu açıklamanın ardından ilk ilan yayımlandı ve başvurular yarın başlıyor.

Jandarma 27180 Personel Alımında İlk Başvuru Başlıyor (Kadın-Erkek Astsubay-JÖH Alımı)

Kadın-erkek astsubay alımı başvurusu başlıyor.

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine 2019 yılında 27 bin 180 personel alımı yapılacağı açıklaması geçtiğimiz gün gelmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama sonrası ilk ilan geldi ve Jandarma muvazzaf-sözleşmeli astsubay alımı yapacağını duyurdu.

İlk olarak kamubultnei.com 'da yer alan ilanda başvuruların 25 Şubat 2019 günü başlayacağına yer verildi. Başvuru için geri sayım devam ediyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Jandarma tarafından yayımlanan ilk kılavuzda başvuru genel şartlarına yer verildi. Başvuru genel şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak.

MEZUNİYET ŞARTI

Başvuru Kılavuzlarında belirtilen öğrenim programlardan mezun olmak, bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya kayıt tarihi olarak belirlenen 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

Geçtiğimiz yılın jandarma astsubay alımı mezuniyet şartı şu şekildeydi >>>

ÖN LİSANS İÇİN TIKLAYIN

LİSANS İÇİN TIKLAYIN

Bu yılki tablo henüz yayınlanmadı. Yayımlanır yayınlanmaz kamubulteni.com 'da olacak.

YAŞ ŞARTI

  • Jandarma Genel Komutanlığı için Lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimi tamamlamış olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre otuz iki (32) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular),
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı için ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular),

Jandarma , yayınladığı kılavuzda başvuru şartlarını bu şekilde açıkladı. 25 Şubat günü yayımlanacak başvuru kılavuzu ile tüm şartlar ve detaylar belli olacak. Kılavuz yayınlandığı anda kamubulteni.com 'da olacak.

JÖH OLABİLİYORLAR

Kadın erkek astsubay alımını kazanan ve astsubay olarak göreve başlayan adaylar, meslek içinde ihtiyaç olması durumunda özel harekat birimine geçebilmektedir. 

BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İlana başvurular 25 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Başvurular başladığı anda bildirimle haberdar olmak , başvuru linkini öğrenmek için  aşağıdaki linklerden kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Jandarma 'nın başvurusu devam eden lise mezunu subay alımına gitmek için TIKLAYIN