Jandarma 22 Bin Asayiş Komando Uzman Erbaş Alımı Mülakatları Bitti- Kontenjan Arttırılacak mı?

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 asayiş ve komando uzman erbaş alımında seçim aşamaları sona erdi. 22 bin uzman erbaş alımında mülakatların sona ermesi sonrası en çok merak edilen konu kontenjanların arttırılıp artırılmayacağı konusu oldu. İşte detaylar ve son bilgiler.

Jandarma 22 Bin Asayiş Komando Uzman Erbaş Alımı Mülakatları Bitti- Kontenjan Arttırılacak mı?

Jandarma uzman erbaş mülakatları sona erdi.

Jandamra Genel Komutanlığı 2019-1 kapsamında asayiş ve komando sınıflarına uzman erbaş alımı için başvuruları geçtiğimiz Nisan ayı başına kadar almıştı. Başvuruların sona ermesi sonrası sonuçlar açıklandı ve mülakat aşamalarına girmeye hak kazanan 40 bin aday seçim aşamalarına çağrıldı. 

Seçim aşamalarıise 31 Mayıs 2019 günü sona erdi. Aşamaların sona ermesi sonrası adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başlarken , kontenjana giremediği için mağdur edilen adaylar , alım sayısının tamamlanıp tamamlanmadığını , kontenjan arttırımı yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı.

SAĞLIK RAPORU SORUNU

Seçim aşamalarını başarılı şekilde geçen adaylar , sağlık raporu almak için hastaneye sevk edildi. Hastaneye sevk edilen adayların , 45 gün içinde sağlık raporunu alması ve Jandarma 'ya göndermesi gerekmekedir.

Kamubulteni.com 'a mesaj atan adaylar, 10 günlük bayram tatilinin girmesi nedeniyle sağlık raporu alma süresinin kısaldığını, ilk hastaneden olumsuz rapor alıp iki hastanede daha raporu bu süre alamayacaklarını ifade ediyor. 

Bu nedenle sürenin biraz daha uzatılması isteniyor.

Eğitime katılış duyurularının , güvenlik soruşturmalarının sona ermesinden sonra gelmesi bekleniyor. 

SORU ÖNERGEMİZ

Jandarma Genel Komutanlığı 'nda on binlerce kişi, kontenjan sınırlaması nedeniyle seçim aşamasına alınmadı. Seçim aşamasına alınmayan adaylar, kontenjan arttırımı istiyor. Biz de adayların sesini duyurma adına TBMM' de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun yanıtlaması üzerine bir soru önergesi hazırlayıp sunuyoruz.

Söz konusu soru önergesinde şu soruları yönlendireceğiz >>

Aşağıdaki sorularımın Anasyasa'nın 98 ile TBMM İçtüzüğünün 96 ve 99 'uncu maddeleri uyarınca T.C. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını arz ederim.

Jandarma Genel Komutanlığı 22 bin uzman erbaş temini için ilana çıkmış ve 40 bin aday seçim aşamalarına çağrılmıştı. 
Bu kapsamda;

1. 2019-1 Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımı seçim aşamalarında 22 bin sayısı tamamlandı mı?
2. Tamamlanmayan kontenjan için yeniden ilana çıkılacak mı?
3. Kontenjan arttırımı konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mı?
4. Şartları uyduğu halde kontenjan sınırlamasına takılan adayların mağduriyetleri için bir Bakanlığın bir çalışması var mıdır?
5. Jandarma Genel Komutanlığı lojistik ve havacılık branşları için 2019 yılı içerisinde alım yapacak mı?

UZMAN ERBAŞ ADAYLARI BU SAYFADA

Diğer uzman erbaşlarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

UZMAN ERBAŞ ALIMI HAKKINDAY ENİ AÇIKLAMA GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN  >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN