İlçe Jandarmalara 25 Bin Korucu Haberleri Hakkında (Başvuru Şartları 2019)

İlçe Jandarmalara 25 bin korucu alımı yapılacağı haberleri , bazı internet siteleri tarafından yapıldı. Kamubulteni takipçileri ise bu alımın doğru olup olmadığını yoğun şekilde sordu.

İlçe Jandarmalara 25 Bin Korucu Haberleri Hakkında (Başvuru Şartları 2019)

25 bin korucu alımı haberleri hakkında.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 2019 yılında korucu alımlarının devam edeceğini söyledi. Bakan Soylu 'nun açıklamasını anlık olarak takip eden Kamubulteni.com, Jandarma 'ya yapılacak korucu alımlarını takipçileri ile paylaştı.

SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

Diyarbakır 'da gençlerle bir araya gelen Bakan Soylu, Jandarma bünyesinde 2019 yılında 25 binden fazla alım olacağını , bunun büyük bir kısmının uzman erbaş olacağını söylemiş, uzman erbaşın yanı sıra korucu alımının da olacağını ifade etmişti. 

DİĞER HABER SİTELERİ YANLIŞ ANLAYINCA..

Bakan Soylu 25 bin alımda koruculara da kadro ayrılacağını ve korucu alımlarının 2019 yılında devam edeceğini söylemiş, biz de kamubulteni olarak takipçilerimize bu şekilde açıklamayı aktarmıştık. Ancak diğer haber siteleri , bizim haberimizi alıp sanki 25 bin korucu alımı olacakmış gibi verdi.

Ancak 2019 yılında 25 bin korucu alımı olmayacak. Bu yıl İlçe Jandarmalar bünyesine 3-4 bin civarında korucu alımı bekleniyor. 

Korucu alımlarını en doğru adresten takip etmek için TIKLAYIN

BAŞVURU ŞARTLARI

Güvenlik korucusu alımlarında adayların en az ilkokul mezunu olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum olmaması, halkın sosyal sınıf, ırk, din; mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkum olmamak. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmaması, erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olması,  düzeltilmemiş nüfus kaydırma göre 40 yaşından büyük olmamak, yeterli sayıda aday bulunmaması halinde 50 yaşını aşmamış olmak şartlar aranır.

İLANLAR NE ZAMAN?

Korucu alımı için Kaymakamlıkların seçimlerden sonra ilana çıkması bekleniyor. Korucu alımı ilanları geldiğinde haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN