81 İl'de Hayata Geçiyor! Jandarma'ya Astsubay Alımı Geliyor

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün güven masası uygulaması kapsamında kadın polis alımı geçtiğimiz ayların en çok ses getiren alımlarından birisi olmuştu.  İşte detaylar.

81 İl'de Hayata Geçiyor! Jandarma'ya Astsubay Alımı Geliyor

81 İl'de Hayata Geçiyor! Jandarma'ya Kadın Astsubay Alımı Bekleniyor 

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün güven masası uygulaması kapsamında kadın polis alımı geçtiğimiz ayların en çok ses getiren alımlarından birisi olmuştu. 

Bakanlığa bağlı Jandarma Genel Komutanlığı'nda da 'Güven masası' uygulamasının hayata geçmesinin ardından kadın personel alımlarının artması bekleniyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı bilgilendirmede, Cumhurbaşkanlığı'nın ikinci 100 günlük Eylem Planı içerisindeki Güven Masası uygulamasının bu sene 81 ildeki polis merkezi amirliklerinde hayata geçirildiği belirtilirken, vatandaşların ilgili uygulamadan memnuniyet duyduğu vurgulandı. 

Jandarma karakol komutanlıklarında da 'Güven masası' uygulamasının hayata geçirildiğine yer verilen İçişleri Bakanlığı bilgilendirmesinde, başlangıçta 75 jandarma karakolunda Güven masasının kurulduğu, bu jandarma karakollarında vatandaşların kadın jandarma personelleri tarafından güleryüzle karşılandığı bildirildi. Güven masalarında genelde kadın astsubayların görev aldığına dikkat çekilen bilgilendirmede, kadın perosnelin bulunmadığı yerlerde erkek personelin de görevlendirildiği bildirildi. 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veren güven masalarında, vatandaşların şikayetleri , talep ve beklentileri dinlenerek ilgili birim ya da personele yönlendirme yapılıyor.  Jandarma Karakollarındaki güven masalarında kadın personel sayısının arttırılması amacıyla önümüzdeki süreçte yeni ilanlara çıkılabileceği bildiriliyor. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA