2019 Jandarma Asayiş-Komando Uzman Erbaş Alımında Sayı Tamamlanamayacak

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando sınıfı uzman erbaş alımında kafa karıştıran detay ! Alınacak sayı kontenjan sınırı nedeniyle tamamlanamayacak gibi duruyor. İşte detaylar.

2019 Jandarma Asayiş-Komando Uzman Erbaş Alımında Sayı Tamamlanamayacak

Jandarma uzman erbaş alımındaki kafa karıştıran detay.

Jandarma Genel Komutanlığı , asayiş ve komando branşlarına uzman erbaş alımı için geçtiğimiz ay ilana çıktı. Yüz binden fazla aday , jandarma bünyesinde uzman erbaş olmak için başvuru yaptı. Başvurularını yapan uzman erbaş adayları, yaş ve KPSS şartlarına takıldı.

22 bin uzman erbaş alımı için toplamda 40 bin kontenjan ayrıldı ve kontenjan sorunundan dolayı on binlerce kişi seçim aşamalarına girmeye hak kazanamadı. Sosyal medyada birleşen uzman erbaş adayları , CİMER yolu ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak kontenjanın arttırılması konusunda ne İçişleri Bakanlığı 'ndan , ne de Jandarma Genel Komutanlığı 'ndan bir açıklama gelmedi.

Uzman erbaş adayları , şartları taşımasına rağmen yaş sınırlaması nedeniyle seçim aşamalarına giremedi. Adaylar kontenjanın arttırılması ve şartları uyan tüm adayların seçim aşamalarına girmesini istiyor.

KAFA KARIŞTIRAN DETAY

Jandarma yayımladığı ilanınd 22 bin askeri personel alımı yapacağını belirtti. 22 bin alım için de 40 bin kişi seçim aşamalarına çağrıldı. Kamubulteni.com 'a mesaj atan ve daha önce seçim aşamalarına girmiş olan uzman erbaşlar bir konuya dikkatleri çekti.

Jandarma uzman erbaşlar, mülakatlara girdiği dönemde spor, yazılı sınav, sözlü sınav ve spor aşamasında , mülakatlara girenlerinin çoğunun elendiğini söyledi. 

Örnek vermek gerekirse , 100 kişilik bir gruptan , yazılı, spor, sözlü, sağlık ve güvenlik soruşturması aşamaları sonrası ancak 20 kişi başarılı olup uzman erbaş olabiliyor. 

Bu alımda ise 40 bin kişi seçim aşamalarına çağrıldı ve 22 bin kişi alınacak. Yani alınacak sayının iki katı bile değil. 

Mülakatlara katılmayacak adaylar da hesaba katıldığında , alınacak sayının tamamlanması çok zor görünüyor. 

UZMAN ERBAŞ ALIMI HAKKINDA BİLGİ GELİR GELMEZ HABERDAR OLMAK , DİĞER UZMAN ERBAŞ ADAYLARI İLE BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN