2019 Jandarma Asayiş Komando Uzman Erbaş Alımında Üzen Haber

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando uzman erbaş alımında adayları üzen bir son dakika haberi geldi. İşte uzman erbaş alımında son durum ve gelen son bilgiler.

2019 Jandarma Asayiş Komando Uzman Erbaş Alımında Üzen Haber

Uzman erbaş alımında adayları üzen haber.

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı asayiş ve komando uzman erbaş alımında on binlerce adayın beklediği duyuru geçtiğimiz hafta yayımlandı ve 2019-1 uzman erbaş alımında 3. grup duyurusu geldi. 

Duyurunun gelmesi ile birlikte uzman erbaş alımında adaylara mülakat tarihleri verildi. Ancak mülakat tarihlerine baktığımızda adaylara Ekim ayı sonuna kadar tarih verildiği görüldü. 

KONTENJAN VAR

Yayımlanan ilk duyuruda 22 bin uzman erbaş alımı yapılacağı bildirildi. Asayiş ve komando uzman erbaş branşlarına yapılan uzman erbaş alımına yüz binden fazla aday başvuru yaptı. 

Askerlik şartının olmaması ve KPSS 'li KPSS 'siz şekilde yapılan başvuru sonrası ilk grupta 40 bin aday seçim aşamasına alındı. 

Ancak ilk seçim aşamasında yeterli sayıda aday mülakatları geçemedi. Adayların mülakatı geçmemesi nedeniyle jandarma bünyesinde eksiklikler oldu. Eksik uzman erbaş sayısının fazla olması nedeniyle Jandarma 2. grup duyurusunu yayımladı ve on binlerce aday Temmuz ayında mülakatlara alındı. Mülakatların sona ermesi ve Ağustos ayında adayların sağlık işlemlerini tamamlamasının ardından 3. grup duyurusu geçtiğimiz gün geldi.

3. grup duyurusunda da yine on binlerce aday kontenjana takıldı. 

UZMAN ERBAŞ ADAYLARI BU ADRESTE

Yeni alımı bekleyen, 4. grubu bekleyen adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

4. GRUP DUYURUSU GELECEK

Kalan adayların  4. grup duyurusu ile mülakat aşamasına alınması bekleniyor. 4. grup duyurusu , 3. grup seçim aşamalarının sona ermesinin ardından gelecek ve adaylar yıl bitmeden mülakatlara alınacak.

GECİKECEK

Jandarma uzman erbaş alımında 4. grup duyurusu biraz gecikecek. 3. grup mülakat aşamaları Ekim ayı sonunda bitecek. Ekim ayı sonunda mülakatların sona ermesinin ardından Kasım ayında sağlık işlemlerinin tamamlanması ve Aralık ayında 4. grup duyurusunun gelip adayların mülakatlara alınması bekleniyor.

DUYURU GELİR GELMEZ BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN