Ümit Özdağ: Suriyelilere Türkiye'de Olay Çıkarabilirsiniz Şeklinde Açık Çek Verildi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ, yaptığı son dakika açıklamasında Suriyeliler hakkında önemli ifadeler kullandı.

Ümit Özdağ: Suriyelilere Türkiye'de Olay Çıkarabilirsiniz Şeklinde Açık Çek Verildi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ 'dan önemli Suriyeliler açıklaması.

Prof. Dr. Ümit Özdağ, KRT ekranlarına konuk oldu ve Suriyeliler meselesini değerlendirerek hükümete eleştirilerde bulundu. 

SİZ SURİYELİLERE DÜŞMAN MISINIZ?

Bazı basın ve yayın organlarında , yaptıkları açıklamaları Suriyelilere düşman gibi gösterilen Özdağ, Suriyelilere düşman olmadıklarını söyleyerek, "Suriyeliler biçare, Alah kimseyi Suriyelilerin durumuna düşürmesin." dedi. 

SURİYELİLER MARSA GİTSİN DEMİYORUZ

Suriyelilerin memleketlerine dönmesi gerektiğini söyleyen Özdağ, "Biz ne diyoruz, Suriyeliler Marsa gitsin demiyoruz, Suriyeliler Ugandaya gitsin demiyoruz. Suriyeliler vatanlarına dönsün. Bunun şartlarını yaratalım. İç savaşın en yoğun yaşandığı yerlere atalım demiyoruz." dedi.

DAVOS'TA GÖRÜŞÜLDÜ

Davos zirvesinde Suriyeliler meselesinin görüşüldüğünü söyleyen Özdağ, "Davos'ta bu sene, Suriye 'nin yeniden yapılanması için harcanacak 200 milyar dolar konuşuldu. Avrupa ülkeleri de Arap ülkeleri de , artık Suriye'de rejim gitmeyecek. Bu rejimle çalışalım diyor. Temaslar da başladı ve bunun görüşmeleri de yapılıyor." dedi.

SURİYE POLİTİKASINA ÇEKİ DÜZEN VERİN

Özdağ açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Artık Suriye politikanıza çeki düzen verin. Artık Lübnan ve Ürdün , gelen Suriyelileri geri göndermeye başladı. Biz ise Suriyeli sayısını arttırıyoruz."

SURİYELİLERE TÜRKİYE'DE OLAY ÇIKARTABİLİRSİNİZ ŞEKLİNDE AÇIK ÇEK VERİLDİ

Özdağ, İçişleri Bakanlığı 'nın aldığı karara da tepkisini yineledi ve şu şekilde devam etti:

"En son İçişleri Bakanlığının en son yayımladığı bir rapor var. Burada olay çıkartıp bir şekilde sınır dışı edilen Suriyelileri, geri geldiklerinde almakta sıkıntı çıkartmayın. Bu Suriyelilere, Türkiye'de olay çıkartabilirsiniz şeklinde açık çek vermektir."

Kamubulteni.com  | Ankara