Sağlık Bakanlığı 6 Bin 409 İşçi Alımı ve Uzman Erbaş Alımıyla İlgili Flaş Açıklamalar

Türkiye Kamu-Sen'in eski teşkilatlandırma sekreteri, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Kamu Bülteni'ne Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın uzman erbaş alımları ve Sağlık Bakanlığı'nın kamu işçisi alımlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı 6 Bin 409 İşçi Alımı ve Uzman Erbaş Alımıyla İlgili Flaş Açıklamalar

Sağlık Bakanlığı'nın 31 Ocak 2019 tarihinde açıklayacağı söylenen mülakat sonuçlarıyla ilgili sınav takviminde değişikliğe gidildi. Sağlık Bakanlığı 6 bin 409 kadrolu işçi alımı sonuçları 2 Nisan 2019 tarihinde açıklanacak. Bakanlığı'ın sözlü sınav sonuçlarını ileri bir tarihe almasının arkasındaki nedeninin 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler olduğunu iddia eden Fahrettin Yokuş, binlerce insanın daha fazla bekletilmemesi gerektiğini, sonuçların bir an önce açıklanmasını istediklerini söyledi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın uzman erbaş alımı için ilana çıktığını da gördüklerini söyleyen Yokuş, uzman erbaş alımlarında ve diğer kamu personeli alımlarında sözlü sınav yerine fiziki yeterlilik ve yazılı sınavlara ağırlık verilmesini istediklerini, kamuya alımlarda mülakatın 'torpil' olarak algılanmaya başlandığını, 'Bizdensen gel' mantığıyla kamu istihdamının doğru olamayacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı 6 Bin İşçi Alımı ve Uzman Erbaş Alımı ve Uzman Çavuşların Sorunlarıyla İlgili Flaş Açıklamalar

Sağlık Bakanlığı Kadrolu işçi alımı mülakat sonuç tarihinin ertelenmesinin siyasi oyun olduğunu söyleyen Yokuş, insanların mağdur edilmesinin doğru olmadığını sonuçların bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi. Uzman çavuş alımlarıyla ilgili mülakat süreci ve uzman çavuşların özlük haklarına ilişkin de değerlendirmede bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Biz temelde mülakatların tamamına karşıyız. Gerekirse uzman çavuş alımlarında arka arkaya iki sınavda olabilir. Genel yetenek sınavı olabilir, biri de ders sınavı olabilir. Sözlü sınavları doğru bulmuyoruz. Mülakatta torpil işliyor. Bu konuda mecliste sürekli konuşuyoruz. Biz kamuya alımlarda mülakatın kaldırılmasını istiyoruz. TRT'ye spiker alınırken mülakat yapılabilir. Bu insan kendini konuşarak ifade edebilir. Uzman çavuşa sözlü yapıyorsunuz niye yapıyorsunuz, benim adamımı alayım diye yapıyorsun. Fiziki ve yazılı sınavı iki kere yaparsın. Güvenlik açısından endişelerin varsa, biliyorsunuz ki güvenlik soruşturmaları yapılıyor. Devlete alınan insanların araştırmaları yapılıyor. Zaten biz bunları da takip edeceğiz. Sınava girecek uzman çavuş olma arzusunda olan tüm Türk vatandaşlarımızın başarılar diliyorum." dedi.

Fahrettin Yokuş'un Açıklamaları:

SAĞLIK BAKANLIĞI KADROLU İŞÇİ ALIMI SONUÇ TARİHİ

Niye nisan sonunu bekliyorlarmış , hükümet burada bir seçim oyunu oynuyor, evet nisan'dan önce bu insanları belirlese ne olacak , sınava giren binlerce kişi var, bu kişiler merakla bekleyecek. Sırf oy kaygısıyla böyle bir oyun oynuyorlar. İktidarın yıllardır oynadığı sürekli oynadığı oyunlardan birisi. Zaten işsizlik almış başını gidiyor, bunların bir an önce açıklanması için ben mecliste gündem dışı da olsa gündeme getireceğim.  

UZMAN ÇAVUŞLARIN SORUNLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ, AYRIM SONLANMALI

Uzman çavuşların sayıları neredeyse 200 bine vardı. Ben geçtiğimiz hafta uzman çavuşların derneklerini ziyaret ettim , sorunlarıyla ilgili bir dosya aldım. Burada bazı vekillerin sunmuş olduğu dosyalar var. Uzman çavuşlarımız terörle mücadelede ağır bedeller ödemiş insanlarımız, bu kardeşlerimizin özlük hakları konusunda ordumuzda subay , astsubaylarımızın hakları neyse, subay ve astsubay arasında özlük hakları bakımından farklar var hepsinin giderilmesi için elimizden geleni bu mecliste yapacağız. Bugün ordumuzun içerisindeki sivil memurlar da mağdur. Biz ordu içerisindeki subay, astsubay, uzman çavuş, korucu , sivil memura kadar güvenliğimiz için çalışan , devletimizin bekası için çalışan kamu personelimizin özlük haklarında tahsil, mücadelelerine göre güzel bir hayat standartı sağlamamız lazım. Mecliste bununla ilgili bir kamuoyu oluşturacağız. Biz temelde mülakatların tamamına karşıyız. 

GEREKİRSE İKİ SINAV OLABİLİR

Gerekirse uzman çavuş alımlarında arka arkaya iki sınavda olabilir. Genel yetenek sınavı olabilir, biri de ders sınavı olabilir. Sözlü sınavları doğru bulmuyoruz. Mülakatta torpil işliyor. Bu konuda mecliste sürekli konuşuyoruz. 


KAMUYA ALIMLARDA MÜLAKATIN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

Biz kamuya alımlarda mülakatın kaldırılmasını istiyoruz. TRT'ye spiker alınırken mülakat yapılabilir. Bu insan kendini konuşarak ifade edebilir. Uzman çavuşa sözlü yapıyorsunuz niye yapıyorsunuz, benim adamımı alayım diye yapıyorsun. Fiziki ve yazılı sınavı iki kere yaparsın. Güvenlik açısından endişelerin varsa, biliyorsunuz ki güvenlik soruşturmaları yapılıyor. Devlete alınan insanların araştırmaları yapılıyor. Zaten biz bunları da takip edeceğiz. Sınava girecek uzman çavuş olma arzusunda olan tüm vatandaşlarımıza başarılar diliyorum.