Meral Akşener'den 'EYT, 3600 Ek Gösterge ve Asgari Ücret Çıkışı'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Bilecik'te partililerle bir araya geldi. Bugün, Bilecik'teki mitinginde ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, özellikle 3600 ek gösterge, asgari ücret ve emeklilikte yaşa takılanlar meseleleri üzerinden hükümeti eleştirdi.

Meral Akşener'den 'EYT, 3600 Ek Gösterge ve Asgari Ücret Çıkışı'

Meral Akşener'den 'EYT, 3600 Ek Gösterge ve Asgari Ücret Çıkışı'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Bilecik'te partililerle bir araya geldi. Bilecik'teki mitinginde ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, özellikle 3600 ek gösterge, asgari ücret ve emeklilikte yaşa takılanlar meseleleri üzerinden hükümeti eleştirdi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR VE 3600'E DÖNECEK VE GEREKENİ YAPACAK

Emeklilikte Yaşa Taklılanlarla ilgili tüm muhalefet partilerinin olduğu gibi İYİ Parti'nin de vaatleri olduğunu söyleyen Akşener, EYT'liler, asgari ücret ve emeklilerle ilgili hükümetin İYİ Parti'nin açıklamalarını takip ettiğini asgari ücretin 2 bin 20 lira olmasında İYİ Parti'nin etkilerinin yüksek olduğunu söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Siz gereken dersi bu seçimlerde onlara verirseniz. Sayın Erdoğan çıkacak diyecek ki, “Eyy ahali verdiğiniz uyarıyı aldık hemen bakanları değiştiriyorum” diyecek. Ondan sonra ne olacak EYT’lilere dönecek 3600’e dönecek ve gerekeni yapacak. Anlayacak ki oy aslanın ağzında bu sizin işinize yarayacak. O dört sene seçmen velinimetim deyip gidecekler. Onun için bir derse ihtiyaçları var. Biz kurduk partiyi EYT dedik. Siz ders verirseniz çıkacak Aha Buraya yazıyorum. Emekli maaşlarının yüzde 26'ya çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Asgari ücret dedik yaptılar. Emekliler için de elimizden geleni yapacağız. Bu seçimi değerlendirmeniz gerekiyor." dedi. Esnafın zor durumda olduğunu onları güçlendirmek için çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Akşener, bunun yerine müteahhitlerin zengin edildiğini söyledi.

ŞEHİR HASTANELERİ İNGİLTERE EKONOMİSİNİ BİTİRMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Devlet yönetimi ciddiyet gerektirir. Şehir hastaneleri İngiltere ekonomisini batırdı. Terk edilen sistem yandaşlar için Türkiye’ye getirilmemeli. Yandaşları zengin etmemek gerekir. Yandaşları zengin etmek için emekliye bit kadar zam yapmamak gerekir. Cumhurbaşkanının kendine yüzde 26 zam yapmaması gerekir. Eğer yapıyorsa vatandaşa da ayrım yapmadan aynı zammı yapması gerekir. Bir yılda, sadece 2018’de 106 bin esnaf kepenk kapattı. Esnafın arkasında onu güçlendirecek şekilde durmak gerekir. 5 müteahhiti zengine edeceğim deyip ülkeyi betona gömmemek gerekir. O beğenmedikleri cumhuriyetin yaptıklarını sata sata 5 müteahhiti zengin ettiniz." şeklinde konuştu.

ABD İLE İLİŞKİLER

Dış politikaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Lideri, Trump'a her fırsatta 'dostum' denilmemesi gerektiğini , ülke çıkarlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Akşener, "Bugün yerel seçimler için Söğüt'ümüzden Bismillah diyerek yola çıkmak için geldik. Şimdi bir seçime gidiyoruz biz ama iktidar partisi Allah Allah sesleriyle savaşa gidiyorlar.Sizin için size hizmet edecek adaylar arasında tercihte bulunacaksınız. Hepi topu bu. Tutturmuşlar bir bekâ meselesi haline getirdiler. Eğer yerel yönetimde sizin kaybetmenizle bu memleketin bekâsına halel gelecekse bunun nedeninin açıklamak zorundalar. Bekâ meselenizi tahkim etmek için çok güçlü bir dış politika anlayışı gerekir. ‘Dostum Trump’ deyip iki büklüm olmamak gerekir." dedi.