İYİ Parti Liderinden Tamer Akkal ve Tunç Soyer Açıklamaları

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, basın mensuplarının yerel seçimler ve gündemdeki meselelerle ilgili sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Liderinden Tamer Akkal ve Tunç Soyer Açıklamaları

Cumhuriyet Halk Partisi ile yapılan ittifak hakkında açıklamalarda bulunan Meral Akşener, Başkanlık seçiminden sonra ittifakın zorunlu hale geldiğii Cumhur ittifakını iktidar partisi olarak tanımlanamnın doğal olacağını söyledi. 24 Haziran'daki seçim sürecinde kendisine yönelik söylenmedik sözün kalmadığını buna rağmen 5 milyon oy aldıklarını söyleyen İYİ Parti lideri, seçmenlerin büyük bölümünün millet ittifakına olumlu bakarak oy verdiğini söyledi.

Meral Akşener, "Yerel seçime gidiyoruz, muhtar belediye meclisi üyesi seçeceğiz. 4 yıl daha seçim yok. Dolayısıyla Allah Allah nidalarıyla seçime gidilmesini anlamış değilim." dedi.

Tunç Soyer ve babasıyla ilgili son günlerde çıkan haberlere de değinen Akşener, "12 Eylül mahkemelerini yaşadım. Tunç Soyer için; babadan oğula suç geçmez. Kendisine hiç 'Kimin oğlu olduğu' üzerinden kendisine eleştiri yöneltmedim. Nurettin Soyer bir vaka. Evladın işlediği suçtan babanın; babanın işlediği suçtan oğulun sorumlu tutulamayacağı bizzat o dönem Alparslan Türkeş tarafından dile getirilmiştir. Biz ilkeler üzerinden ittifak yaptık.Soyer'in aile geçmişi üzerinden siyaset üretilmesine tebessümle yaklaşıyorum. Tunç Soyer üzerinden istismar bataklığı oluşturacağını. CHP’lilere ifade ettim. Benim için Tunç Soyer'in adaylığının bir mahsuru yoktur. Şahsen benim karşı duruş, dayatmanın tarafı olmadığımı söylüyorum. İşbirliği yapılmış her yerde oy verilmesi için tarafımızdan yönlendirme yapılacak." dedi. HDP ile ittifak iddialarıyla ilgili de soruları yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı, bunun çok ayıp olduğunu, HDP ile ittifak yapılmadığını söyledi.

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal'ın partisinden istifa etmesine ilişkin kısa bir açıklama yapan Akşener, Akkal'ın sadece partiden değil ,Manisa milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini, zira İYİ Parti'den aday gösterilerek seçildiğini söyledi.