İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray: Kararımızın Arkasında Duracağız

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti'nin 31 mart yerel seçimlerindeki işbirliğine yönelik eleştirilere yazılı açıklamayla yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray: Kararımızın Arkasında Duracağız

İYİ Parti'nin akitlerine sadık, ciddi bir parti olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Çıray, CHP ile işbirliği kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye adayının da belirlendiğini, bu kararın arkasında durulacağını söyledi. İYİ Partili Çıray, "İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı bu işbirliği kapsamının içindedir. Dolayısı ile CHP'ye bırakılan bu ilin belediye başkan adayı Tunç Soyer'i destekleyerek kararımızın arkasında duracağız. Açıkça ifade etmeliyim ki Sayın Tunç Soyer'e yapılan saldırıların gerçek nedeni, babaları merhum Nurettin Soyer'in Fetullah Gülen'i ilk mahkum eden yargıç olmasıdır. Soyer'e yapılan saldırılar arkasında FETÖ'cülerin intikam alma niyetleri vardır." dedi.

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, konuyla ilgili ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu: Biz, demokrat geleneğin temsilcileri, Menderes'in idamına neden olan darbenin sorumlularının çocuklarını hiçbir zaman suçlamadık. Nitekim davanın 2 numaralı sanığı ile yaptığım konuşmalarda Nurettin Soyer'in darbe yönetiminin olağanüstü koşullarında bile bir sıkıyönetim savcısı olarak, darbe hukukuna rağmen yapılacakların asgarisini yaptığını dinledim. Diğer yandan Ergenekon ve Balyoz davalarının Kuddusi Okkır'ı ve askerlerimizi zindanlara gömen, şerefli Türk Ordusu'nu FETÖ'nün işgal etmesinin koşullarını hazırlayan hain savcılarını unutmayalım. Kısaca olayları kendi asli tarihsel aktörleri ve şartları içinde değerlendirdiğimizde ortada suç falan yok, bunu yüklenecek varis de yok.