Fahrettin Yokuş: İşsizlik Aldı Başını Gidiyor

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda ekonomideki son durum, işsizlikle mücadele ve diğer konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Yokuş: İşsizlik Aldı Başını Gidiyor

Türkiye'de en önemli sorunun ekonomi olduğunu bu sorunun herkesçe bilindiğini söyleyen Yokuş, hükümetin ekonomideki durumun farkında olmadığını söyledi.

Döviz artışının söylenmesine dahi lüzum olmadığını, dış güçlere her konunun aktarıldığını söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili, "İşsizlik almış başını gidiyor. Aslında Türkiye'yi yönetemiyorlar ama bir türlü de itiraf etmiyorlar çünkü 24 Haziran öncesi Türk milletine öyle bir Türkiye vadettiler, öyle bir Türkiye'de hepimiz için her şeyin daha mükemmel olacağını, daha iyiye gideceğini, hatta Avrupa'yı yakalayacağımızı filan iddia ettiler, "uçacağız, kaçacağız." dediler amma gelin görün ki bu sistem, bu elbise bize uymadı. Tek başına bir kişiye verilen tüm yetkiler sonucu altı ayda Türkiye kaosun eşiğine geldi. Sorumlu asla karar vericiler değil. Sorumlu, iktidar hiç değil. Bu soğanı depolayanlar, dövizi artıranlar, karaborsa yapanlar, pazarda patlıcan biberi zamla artıranlar, hele bu marketler… Herkes suçlu, bir tek iktidar masum! Sanki ülkeyi bunlar yönetmiyor. On yedi yıldır birileri bu ülkeyi yönetiyor ama AK PARTİ yönetmiyor." dedi.

Hükümetin ve iktidar partisinin sorumluluk alma çabasında olmadığını söyleyen Yokuş, vatandaşın 31 Mart'tan sonra AK Parti'ye 1 Nisan şakası yapacağını söyledi.

Konya Milletvekili Yokuş, 'Kardeşim, bir gün bir sorumluluk alın Allah aşkına ya, itiraf edin ya. Hâlâ diyorsunuz ki: "Efendim, memleket güllük gülistanlık." Siz herhâlde esnafa gitmiyorsunuz, çiftçiyle muhatap olmuyorsunuz, emekli memurdan haberiniz yok, işçiden haberiniz yok. Buradaki deri koltuklar size çok iyi geliyor amma bakın, 31 Mart yaklaştı. Vallahi billahi -inşallah- 1 Nisandan sonra burada hepinize Türk milleti 1 Nisan şakası yapacak. Ben size söyleyeyim AK PARTİ'liler. Tamam mı kardeşim?' ifadelerini kullandı.