Akşener Açıkladı: İYİ Parti Iğdır ve Ahlat'ta MHP Adayını Destekleyecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezinde Tükriye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi anlaşmasının yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen konferans öncesi basın açıklamasında bulundu.

Akşener Açıkladı: İYİ Parti Iğdır ve Ahlat'ta MHP Adayını Destekleyecek

Balkankar'dan çeşitli sebeplerle göç yoluyla gelen insanlar üzerinden kampanya yürütüldüğünü söyleyen Akşener, "Bu tartışmaların arka planını, Cumhuriyet'e, Atatürk'e, onun yaptığı işlere ve koyduğu değerlere karşı duyulan öfke ve itirazın dolaylı sonucudur." dedi. CHP ile 31 Mart yerel seçimlerindeki iş birliği sürecinde İzmir Adayı Tunç Soyer'e yönelik gelen eleştirilerin tekrar hatırlatılması üzerine konuşan Akşener, "Acılar yaşandı o dönemde. İlginç bir şey var, herkesin ağzından, hem devrimcilerin hem o dönemin ülkücülerinin sayın Soyer ile ilgili bir refleks gösterebileceğini duyuyorum. 1999 seçimlerinden sonra Sayın Bahçeli çok olumlu bulduğum bir adım attı. DSP ile 80 öncesinin Başbakanı olan rahmetli Ecevit ile Sayın Rahşan Ecevit'in hakaretamiz incitici sözlerine rağmen iktidar oldu. Biz o zaman gördük ki bir helalleşme oldu. O gün bu helalleşmeyi yapan sayın Bahçeli'nin davranış biçimi elbette olumluydu. Bugün özellikle AK Parti'nin İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin'de kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu anlaşılıyor. Asabiyetin arkasındaki iş budur. Tunç Soyer meselesi bizim açımızdan kapanmıştır." dedi.

HDP'nin bazı büyükşehirlerde aday göstermemesiyle ilgili CHP ve İYİ Parti'ye örtülü destek mi veriliyor? şeklindeki eleştirilere de yanıt veren İYİ Parti Genel Başkanı , AK Parti ile HDP'nin bir dönem çok iyi olduğunu, HDP ile İYİ Parti'nin hiç bir dönemde ahbaplık yapmadığını söyledi ve Iğdır'da aday çıkarılmayacağını söyledi. Akşener, "Iğdır sınır şehrimiz. Ahlat Osmanlı devletinden itibaren sembolik değeri çok yüksek bir ilçemiz. Biz aday çıkarmıyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düşürün. Bizim Iğdır'da 5 bin 500'e yakın oyumuz var. İşte bekayla ilgili İYİ Parti'nin somut adımı. Ahlat'ta MHP'den belediye başkanı seçilmiş daha sonra AK Parti'ye geçmiş Mümtaz Bey var. Orada da 745 oyumuz, aday çıkarmıyoruz ve Mümtaz Bey'in seçilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşları beka konusunda çok samimiyseler Iğdır ile ilgili tedbir almalılar." dedi.