Meral Akşener: Bu parayı belli ki çarçur ettiler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'den hükümete Merkez Bankası eleştirisi geldi.

Meral Akşener: Bu parayı belli ki çarçur ettiler

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener 'den flaş açıklama.

İYİ Parti 'nin TBMM 'de düzenlenen grup toplantısında konuşan Genel Başkan Akşener, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken Merkez Bankası 'nın başkanının değiştirilmesi kararına tepki gösterdi.

Akşener açıklamasında "Ekonomiyi zam yağmuruyla düzeltmeye çalışıyorlar" diyen İYİ Parti lideri, "Bunun adı da ekonomik başarı mı? Sayın Erdoğan ve damadı yapısal reform lafını ağızlarından düşürmüyor. Kendilerinden önceki kazanımları yok etmekte sınır tanımıyorlar" dedi.

İYİ Parti  Genel Başkanı Meral Akşener,  grup toplantısında yaptığı konuşmada, Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınması hakkında şu eleştirilerini dile getirdi:

"Cuma gecesi hem de KHK ile Merkez Bankası Başkanı'nı görevden aldılar. AK Parti öncesi bir başka kazanımı da tarihe karıştı. Sayın Erdoğan, asıl görevden alması gereken kişinin damadı olduğunu göremiyor. Bu senenin başında Merkez Bankası'nın karını Hazine'ye aktarmışlardı, bu parayı belli ki çarçur ettiler. Akçe hesabına da göz diktiler. Buna karşı çıkan bürokratı da yoldan aldılar. Görevden almanız gereken kişinin damadınız olduğunu herkes görüyor, siz de görün. Bu cumhurbaşkanlığında ısrar ettikçe iş daha iyiye gitmeyecek. Memur ve emekli zam dönemlerinde enflasyon düştü, zamlar kuşa döndü. Suyu kaynağından kestiler. Pazarda binbir hesap yapan vatandaşlarım gerçek enflasyonu biliyor."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA