Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş: Halkımız Zehirleniyor

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Kurban Bayramında Konyalı vatandaşlarla bir araya geldi. Yokuş’un yoğun bayram programı bayramın birinci günü Konya Valiliğince düzenlenen bayramlaşma programı ile başladı. Ardından Konya’nın çeşitli ilçe ve mahallerinde vatandaşlarla bayramlaşan Yokuş, İyi Parti Konya İl Başkanlığının düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. 

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş: Halkımız Zehirleniyor

KONYA TÜRKİYE VE DÜNYA’NIN BEREKETİDİR


Yokuş, “Türk İslam aleminin ve tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Bayramların kardeşlik hukukumuzu pekiştirerek, bizleri bir birimize kenetlemesi çok önemlidir. Bayramların bereketini bilen bir milletin evlatlarız.  Bayramlarda elbette güzel şeylerden söz etmek önemlidir. Benim şimdi üzerinde duracağım sorunlar çözüme kavuştuğunda, sağlıklı nesiller ve geleceğimiz daha da güzel olacaktır.” Dedi.
DİCLE FIRAT HAVZASINDAN SU TAKVİYESİ YAPILMALIDIR 
Yokuş, Konya’nın giderek çoraklaştığını, susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını, çiftçilerin topraklarını ve köylerini çaresizce terk ettiklerine değinerek şu ifadelere yer verdi. 
Yokuş “Bayramlar berekettir, Konya’mız da Türkiye’nin bereketidir. Tahıl ambarı olan Konya’mız çoraklaşıyor. Susuzluk tehlikesini ve çiftçilerin çaresizlikten topraklarını terk ederek küstürülüyor. Konya’mızın en büyük sorunu sudur. Acilen Konya’nın su sorununu çözmeliyiz. Bilindiği gibi, Fırat su havzamızın yıllık su miktarı 55 milyar m3 'tür. Konya’nın ve tarımın yeniden hayat bulması ve mevcut üretimin katlanması için Dicle ve Fırat Havzasından Konya’mıza yılda 8 milyar ila 10 milyar ton su getirmemiz lazım.”
KONYA HALKI ZEHİRLENİYOR


“Türkiye genelinde yeraltı ve yer üstü bütün varlıklarımız yok ediliyor. Geleceğimiz yok oluyor. Biz çevre sorunlarıyla boğuşan Konya’yız. Konya’da birçok köyün kanalizasyonları derelere, ırmaklara, göl ve göletlere akıyor. Beyşehir gölümüz can çekişiyor. Konya’mızın çoğu ilçesinde, Çumra, Derebucak gibi ve birçok köyümüzde arıtma tesisleri yok. Kimyasal atıklar topraklara karışıyor. Toprağa karışan kimyasal atıklar, ürünlerimize zarar veriyor. Üretilen meyve ve sebzelerin, arıtılmamış kimyasal ağırlıklı kirli göl suyu ile sulanıyor. Arıtılmayan göllerden kimyasal suları içen hayvanlarımızın da sağlığı tehlikededir. Kimyasal atıklı sular, çevreye, toprağa, üretilen meyve ve sebzeye, hayvanlara ve bunun neticesinde halk sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir. İnsan ve canlı sağlığını tehdit eden bu durumun ortadan kaldırılması için bir an evvel harekete geçirilmeli ve arıtma tesislerinin acilen yapılması gerekmektedir.”


Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerini bu hususta göreve davet ediyorum. Çevre Bakanlığı ile birlikte göllerimizin kurumasının, kirlenmesinin önüne geçilmeli, gölleri besleyen kaynakların ıslahı derhal tedbirler alınmalıdır. Konya halkımızın kimyasal atıklı sulardan kurtulması ve sağlıklı yaşaması için sivil toplum kuruluşlarını, çevre gönüllülerimizi göllerimizi kimyasal atıklardan korumak adına daha duyarlı kampanyalar yapmaya davet ediyorum. Gelecek nesillerimize yaşanılabilir bir Türkiye bırakmak hepimizin boynunun borcudur.” Şeklinde ifade etti.