İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan Süleyman Soylu'ya : Bu Cümleyi Ekrem İmamoğlu Kurmuş Olsaydı...

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu , TBMM Genel Kurulu'nda Süleyman Soylu'ya yönelik eleştirilerde bulundu. AK Parti'nin İBB Başkan adayının seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'da kurduğu cümleleri hatırlatan Ağıralioğlu, Süleyman Soylu'nun ilgili cümlelere dair yorum yapmamasını eleştirdi.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan Süleyman Soylu'ya : Bu Cümleyi Ekrem İmamoğlu Kurmuş Olsaydı...

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan Süleyman Soylu'ya : Bu Cümleyi Ekrem İmamoğlu Kurmuş Olsaydı...

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu , TBMM Genel Kurulu'nda Süleyman Soylu'ya yönelik eleştirilerde bulundu. İBB Başkan adayı Yıldırım'ın seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'da kurduğu cümleleri hatırlatan Ağıralioğlu, Süleyman Soylu'nun ilgili cümlelere sessiz kalmasını eleştirdi.

Ağıralioğlu şu ifadeleri kullandı:

İstanbul Belediye Başkan Adayınızın seçim çalışmaları münasebetiyle Diyarbakır'da "lazistan" "kürdistan" cümleleri kuruyor olmasını asla tasvip etmiyoruz. Bu cümleleri sehven herhangi birimiz kurabilmiş olsaydı, sehven, kasten de değil, bu cümlelerden herhangi birisi bizim parti yetkililerimizin, parti başkanlarımızın yahut adaylarımızın herhangi birinin ağzından sehven dökülmüş olsaydı muhtemelen seçim sathını bizim aleyhimize şu hâle getirecektiniz: "Kendi vatanının adını bilmeyen, beraber ittifak yaptıkları Kandil'in cümleleriyle siyaset yapmaya cüret eden, vatan telakkisi zayıflamış, gözü dönmüş bir siyasi azgınlığın, İçişleri Bakanlığı da yapmış…" Genel Başkanlığına falan da atıf yaparak cümleler kuracaktınız. "Kürdistan" cümleleri kuranlara parti grubunuzun ve Hükûmetin yetkililerinin "Burası kürdistan değildir." hassasiyetine aynıyla katılıyoruz, Türkiye Cumhuriyeti devletidir burası. Ama bu cümleyi kuranlara mukabele ederken "Niçin yeterli cevap verilmedi? diye bizim partimizin genel başkanına da kızdınız. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu memlekette kürdistan cümleleri kuranlara, böyle edepsizlik yapanlara, bir cümlesine şahit oldunuz mu?" diye sataştı bize. Hâlen de aynı cümleleri kurarak İstanbul'da propaganda yapıyor.Süleyman Soylu Bey'e ve AK PARTİ Grubunun yetkilerine söylüyorum: Kürdistan ve lazistan cümlelerini Binali Bey kurdu. Niçin bu edepsizce cümlenin kurulmuş olmasına mukabele etmiyorsunuz siz, niçin etmiyorsunuz?

Bu cümleyi Ekrem İmamoğlu kursaydı, Ekrem İmamoğlu Trabzon'da böyle bir cümleyi bu tonlamayla kursaydı müttefiklerinizin Böyle bir cümleyi kurmuş olmasından size şöyle bir propaganda avantajı sağlanacaktı: "Görüyorsunuz, zillet ittifakının, şer ittifakının, literatürü, terminolojisi bile Kandil'den besleniyor." diyecektiniz. O yüzden bu mevzuda bize kurduğunuz cümlelerin nezaketsizliğini size iade ediyoruz ve Türk toplumundan özür dilemeye davet ediyoruz. Dün ekümeniklikle ilgili bir cümle daha düştü. Düşer düşmez -arkadaşlarım şahit- dedim ki "Bunu Binali Bey'in yazmış olma ihtimali asla mümkün değil çünkü Binali Bey yumuşak g'yi yazamadığını kendisi de söyledi." Dolayısıyla, bu, Binali Bey'in yazdığı bir şey değildir ama devletin en mühim mevzilerinde, mevkilerinde hizmet görmüş bir insanın söylediklerine, dediklerine ve yazdıklarına ya da kendisine söylettirilenlere ve yazdırılanlara dikkat etmesi lazımdır." dedi.