İYİ Partili Şenol Sunat'tan TBMM'de 'EYT' Çıkışı: Vatandaşların Sesini Dinleyin

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, TBMM Genel Kurulu'nda 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 14. maddesi üzerine partisi adına söz aldı. Şenol Sunat, EYT, İşçi, Memur ve gençlerin de sorunlarını hatırlattı.

İYİ Partili Şenol Sunat'tan TBMM'de 'EYT' Çıkışı: Vatandaşların Sesini Dinleyin

İYİ Partili Şenol Sunat'tan TBMM'de 'EYT, İşçi, Memur' Çıkışı: Vatandaşların Sesini Dinleyin

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, TBMM Genel Kurulu'nda 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 14. maddesi üzerine partisi adına söz aldı.

Şiddetin her şekline karşı olduklarını vurgulayan Sunat, "Bu değişikliğin yapılması bizlerin aklına ister istemez farklı şeyler getiriyor sayın milletvekilleri. Hatırlayınız, Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Mayısta yaptığı açıklamada, futbol stadyumu ve spor salonlarında Millet İttifakı adayı İmamoğlu lehinde yapılan tezahüratları kastederek "Bunların hepsi kayda giriyor, gereğini biz de yapacağız." demişti. Bu düzenlemenin amacı Millet İttifakı'nı destekleyen taraftar gruplarına ceza kesmek midir, yoksa taraftar gruplarını sindirmek ve seslerini kesmek midir? Eğer amacınız buysa çok samimi olarak söylüyorum ki yanlış yapıyorsunuz çünkü siz o taraftar gruplarını emin olun hiç ama hiç tanımıyorsunuz. Farklı şehirlerden, farklı görüşlerden, farklı hayatlardan gelen on binlerce insan kol kola girmiş, aynı sloganı atıyor ise size düşen o sesleri susturmak değil, o sesleri dinlemektir. Bizim taraftarımız da insanımız da gencimiz de yaşlımız da haksızlığa boyun eğmez, adaletsizliğe sessiz kalmaz. İnsanları baskı altına alırsanız, özgürlüklerini kısıtlarsanız, hor görürseniz, ötekileştirirseniz, kamplaştırırsanız bunun karşısında muhakkak ki bir tepki alırsınız. Türkiye'nin en büyük taraftar grupları size bir mesaj verdi "Mazbatayı ver." dedi. Dinlemediniz ama sonunda sonunu da gördünüz." dedi.  

İktidardakilerin vatandaşın sesini dinlemeyi günden güne azalttığınısöyleyen Sunat, "Ey muktedirler, muktedir olduklarını zannedenler, taraftarların sesini dinleyin. Mezuniyet törenlerinde pankart kaldıran gençlerin sesini dinleyin, esnafın sesini dinleyin, çiftçinin sesini dinleyin, memurun, işçinin sesini dinleyin, emeklilikte yaşa takılanların sesini dinleyin. Milleti dinlemez de milletin sesini kesmeye çalışırsanız büyük Türk milleti sizin biletinizi elbette kesecektir. Siyasi tarihimiz bunun birçok örnekleriyle doludur diyor, yüreğiyle seven ve takımlarını destekleyen tüm taraftarlara sevgilerimizi gönderiyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA