İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan AK Parti Grup Başkanvekiline: Millet Evinde Soğan Yiyemiyor, Hala Konuşuyorsun

TBMM Genel Kurulu'nda Torba kanun teklifi görüşmeleri devam ederken, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Cahit Özkan ile İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili arasında 'Tarım' tartışması yaşandı.

İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan AK Parti Grup Başkanvekiline: Millet Evinde Soğan Yiyemiyor, Hala Konuşuyorsun

İYİ Partili Türkkan'dan AK Parti Grup Başkanvekiline: Millet Evinde Soğan Yiyemiyor, Hala Konuşuyorsun

TBMM Genel Kurulu'nda Torba kanun teklifi görüşmeleri devam ederken, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Cahit Özkan ile İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili arasında 'Tarım' tartışması yaşandı.  Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın tarım ve konomi politikalarına ilişkin eleştirilerinin ardından söz almak isteyen AK Partili Özkan'a, İYİ Partili Türkkan "Ya Allah aşkına otur, işimiz gücümüz var!" şeklinde yanıt verdi.

Cahit Özkan ise, "Ramazanın son günlerinde ve Kadir Gecesi'ni aradığımız bugünlerde bu tür meseleleri de bir olmak, olmamak, bir ihanet meselesine getirmek yanlış. Rakamlar ortada. Bakınız, bugün tarım ve hayvancılıkta, yine enerji sektöründe de hani birbiriyle karşılaştırıldığı için söylüyorum…" ifadeleriyle yanıt verdi. Bunun üzerine iki grup başkanvekili arasında meclis tutanaklarına da yansıyan şu diyalog yaşandı: 

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Ya, millet aç Allah aşkına! Samanı ithal etmişsin, bırak tarımı marımı bu saatte ya.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Tarım ve hayvancılıkta 20 milyar dolar üzerine çıkmış bir tarım ihracatımız var.

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Otur, samanı ithal ediyorsun. Konuşma, otur ya! Aman güzel kardeşim, Allah aşkına ya! Daha bunun şeyi mi kaldı ya!

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Yine aynı şekilde, tarımda ithalat diyor…

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Millet aç kalacak aç bu gidişle sayenizde!

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - İthalatın cevabını veriyorum: 15 milyar dolar. Yani 5 milyar dolar cari fazla verdiğimiz bir tarım sektörü. Denilebilir ki: Neden bu tarım ithalatı yapılıyor? Üretimde…

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Ya, millet aç kalmış, patates, soğan getiriyorsun, hâlâ konuşuyorsun Allah aşkına. Evde millet soğan yiyemiyor ya! Bırak Allah aşkına ya! Seni git patates, soğan al tanzim satıştan, ondan sonra gel!

ÖZKAN YALIM (Uşak) - Patates, soğan…

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Özkan, sen oradan konuşma, 2 tırını 400 tıra çıkardın.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - On beş yılda 2 tırını 400 tıra çıkardın. Sen bu köprü geçişlerinden kendi tırlarının takibini yapıyorsun, bıraksana.

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Sen git patates soğan al tanzim satıştan, ondan sonra gel.

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri…

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - 5 milyar dolar tarımsal ürün ihracatında ülkemizin kalkınmasına hizmet…

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Tanzim satıştan patates soğan al gel.

BAŞKAN - Değerli milletvekilleri…

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Teşekkür ediyorum.

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Tanzim satıştan patates soğan al, ondan sonra gel kardeşim ya! Cahit, buradan çıktıktan sonra tanzim satışta kuyruğa gir, patates soğan al gel, sonra konuşalım, bırak bu işleri.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - 400 tır be, maşallah!

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Daha dün tanzim satışta kuyruktaydın, gördüm ben seni ya, dün kuyruktaydın tanzim satışta sen, patates kuyruğundaydın.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - 400 tıra çıkardı adam ya, on beş yılda 400 tır. Neredeyse o akıl, biraz da bize versin. 400 tıra çıkarmış. Yokluk var, fakirlik var, 400 tır, maşallah. Allah bereket versin.

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Ya, dün patates kuyruğundaydın sen, sen.