İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'dan 'Emekli İkramiyesi' Çağrısı

Emeklilere bayram ikramiyesi konusunda geçtiğimiz gün 'Sandık emeklilerine de ikramiye' talebinde bulunan İYİ Parti'nin girişimleri sürüyor. İYİ Partili Aylin Cesur, emekli ikramiyesi alamayan vatandaşlar ve emeklilerin bayram ikramiyelerinin enflasyon oranında düzenlenmemesine ilişkin TBMM'de konuştu.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'dan 'Emekli İkramiyesi' Çağrısı

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, TBMM Genel Kurulu'nda Dini bayramlarda emeklilere ödenen bayram ikramiyelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Özel sandıktan emekli olan vatandaşların bu kapsam dışında kaldıklarını hatırlatan Cesur, ayrıca enflasyon oranında bir düzenlemeye gidilmemesinin de emekliler açısından 'Buruk bir müjde' olduğunu söyledi.

İYİ Partili Cesur, "Geçtiğimiz yıl alınan karar doğrultusunda milyonlarca emekli vatandaşımıza her dinî bayramda bin lira olmak üzere ek ikramiye ödemesi kararı alınmıştı. 2019 yılı için belirlenen ücret ise yaklaşık yüzde 20 tüketici enflasyonuna rağmen yine bin lira olarak tutulmuş, emeklilerin bayram müjdesi buruklaştırılmıştır. Ayrıca özel emekli sandıklarından emekli vatandaşlarımız bu uygulamaya dâhil edilmemiş, toplumsal adalet anlayışı da yara almıştır. Dolayısıyla yapılacak kanuni düzenlemeyle hem mevcut hak sahiplerinin alacaklarının enflasyona karşı korunmasının sağlanması hem de hak tanınmamış sandık emeklilerimize bu olanağın genişletilmesi gerekmektedir." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA