Son Dakika Açıklaması: 592 Asker İtirafçı Oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve 592 askerin itirafçı olduğuna yer verildi.

Son Dakika Açıklaması: 592 Asker İtirafçı Oldu

Son dakika haberi: 592 asker FETÖ itirafçısı oldu.

74 asker hakkında bugün gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararının verilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada , bugüne kadar hakkında işlem yapılan , yakalama kararı verilen ve itirafçı olan askerlerin sayısına yer verildi. 

29 Kasım 2017 tarihinden bu yana 2 bin 708 asker gözaltına alındı. Bunlardan 2 bin 355’i yakalandı. Yakalanan askerlerin 592 'sinin itirafçı olduğu bildirildi. 

Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir açıklama yapıldı.

İşte o açıklama:

"15/07/2016 tarihli darbe girişimini Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızdırdığı ve birebir/ 2-3'lü gruplar halinde örgütsel olarak "öğretmen" tabir edilen sivil unsura bağlılık yoluyla, birbirini tanımayan hücreler şeklinde örgütlediği mensuplarına, terör örgütü lideri Kaptan (K) Fetullah Gülen ve örgütün sözde TSK sorumlusu Namık (K) Adil Öksüz tarafından aşağıya doğru silsile yoluyla bir kısım hücrelere talimat verilmesi ve örgüt mensubu asker şahısların fiilen katılması yoluyla gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetlerimiz içerisine sızmış ve halen deşifre edilemeyen mensuplarının sayıca darbe girişimine katılanlara oranla daha fazla olduğu, bu yönüyle terör örgütünün Devletimizin Anayasal düzeni ve bekası açısından halen en büyük tehlikeyi ihtiva eden terör örgütü konumunda bulunduğu, asker şahıs örgüt mensuplarının deşifre edilmesine yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca 29/11/2017 tarihinden bugüne kadar yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüt içi iletişim yöntemlerinden biri olarak örgüt mensubu asker şahıslardan sorumlu sivil şahısların asker şahıslarla örgütsel irtibat amacıyla kullandığı büfe, market, fatura ödeme merkezi vb. yerlerde kurulu kontörlü hatlar ile kamuya açık yerlerde kurulu ankesörlü hatlardan örgütsel iletişim tarzına uygun şekilde irtibat sağlanan ve darbe girişimi veya münhasıran terör örgütü mensubiyeti nedeniyle haklarında işlem tesis edilmeyen (2708) asker şahıs şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildiği, bu şüphelilerden (2355)'inin yakalandığı, yakalanan şüphelilerden (592)'sinin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiyle açıklamalarda bulunarak örgütsel faaliyet ve mensupları hakkında faydalı bilgiler verdiklerinden bahisle serbest bırakıldıkları (sabit hat örgütsel irtibatını kabul eden ancak faydasız ve eksik bilgiler veren şüpheliler bu sayıya dahil olmayıp bu tür şüphelilerin tutuklama istemiyle sevk edilmiştir), (281)'inin tutuklama istemiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimlikleri önünde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiyle açıklamalarda bulunmaları/delil durumu nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıkları, (1469)'unun ise tutuklandığı,

 Bugün itibariyle ise; aynı yöntemle örgütsel iletişim modeline uygun şekilde irtibat sağladığı/ terör örgütü mensubu olduğu hususları, haklarındaki İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca geçmişte yürütülen soruşturmalar kapsamındaki itirafçı beyanları ile teknik analiz çalışması sonucunda tespit edilen, Mensup olunan Kuvvete göre tasnif edildiğinde;             

-(25)'i Kara Kuvvetleri Komutanlığı,             

-(7)'si Hava Kuvvetleri Komutanlığı,             

-(10)'u Deniz Kuvvetleri Komutanlığı,            

 -(30)'u Jandarma Genel Komutanlığı,            

 -(2)'si Sahil Güvenlik Komutanlığı'na mensup olmak üzere;

 Tamamı muvazzaf (2)’si uzman personel ve (72)’si astsubay olmak üzere toplam (74) askeri personel şüpheli hakkında bugün saat:01.00 itibariyle İstanbul ve (29) farklı il’de eş zamanlı olarak uygulanmak üzere yakalama ve gözaltı talimatı verilmiştir.  Şüphelilerin yakalanmaları ve gözaltına alınmaları işlemlerine İstanbul İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince devam edilmektedir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA