Minibüs, Taksi, Vapur, Servis Ücretlerine Zam Yapıldı

Ulaşım Koordinasyon merkezi tarafından yapılan basın toplantısının ardından İstanbul'da uygulanacak yeni yolcu ücret tarifesi açıklandı.

Minibüs, Taksi, Vapur, Servis Ücretlerine Zam Yapıldı

Ulaşım Koordinasyon merkezi tarafından yapılan basın toplantısının ardından İstanbul'da uygulanacak yeni yolcu ücret tarifesi açıklandı. İBB'den yapılan bilgilendirmede, UKOME tarafından bugün gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, okul, personel servisleri, taksi dolmuş , minibüs, taksi, şehir içi arabalı vapur ücretlerine zam yapıldığı bildirildi.

Ücret tarifesinin, enflasyon rakamları, amortisman giderleri ve yakıt maliyetlerindeki artış ile vatandaşların gelir durumunun dikkate aalınarak hazırlandığına vurgu yapılan karar bilgilendirmesinde, taksi ücretlerine yüzde 25, minibüse yüzde 25, taksi dolmuşa yüzde 24, personel servislerine yüzde 13, şehir hatları vapur ücretlerine yüzde 20 zam yapıldığı belirtildi.

Elektronik biletlerde ise henüz bir değişiklik yapılmadı. Minibüs ücretleri yapılan zamla birlikte öğrenci için 0-6 km. 1.5 lira, 6 km. sonrası 2 lira, 0-2 km indi bindi ücreti ise 2.5 liraya yükseldi. takside ise açılış ücreti 5 lira, mesafe tarifesi 3.10 lira oldu. Yolculuk başına minimum ücret ise 13 liraya yükseldi.