Metrobüs Kullananlar Dikkat: İBB'den Açıklama Geldi 2 Değişiklik

Son dakika haberi: İstanbul 'daki Metrobüs seferleri ile ilgili İBB 'den açıklama geldi. Yapılan resmi açıklamada, yoğunluk için alınan önlemlere yer verildi.

Metrobüs Kullananlar Dikkat: İBB'den Açıklama Geldi 2 Değişiklik

Son dakika: Metrobüs kullananlar dikkat. Önemli açıklama geldi.

Son günlerde Metrobüs duraklarında yaşanan yoğunluk tepkilere neden olmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 'ndan konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, yolcu artışına neden olan Üsküdar - Sancaktepe Metro Hattı 'nın her seferi için Altunizade İstasyonu'na 3 boş otobüs gönderilmeye başlandığına yer verildi. Bu hamlenin yanı sıra istasyon girişinde bulunan turnikelerin de metro çıkışına çekileceği bildirildi.

ÜNİVERSİTELER AÇILDI

Okulların açılması ile birlikte ve Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun sefer sayısının arttırılmasından dolayı yoğunluk yaşandığınının  belirtildiği açıklamada  "Günlük 750 bin yolcu kapasitesine sahip hattaki yolculuk sayısının 1 milyonu aştığı görüldü." ifadelerine yer verildi. 

Resmi açıklama şu şekilde;

"Metrobüs hattında yoğunluk azaltıcı, kapasite arttırıcı 3 ayrı çalışma başlatıldı. Bu kapsamda 525 körüklü otobüsün hizmet verdiği hatta 10 araç daha eklendi. Sögütlüçeşme'den Zincirlikuyu istikametine giden her 3 araçtan bir tanesi boş kalkıyor. Yolcu sayısının arttığı pik saatlerde boş otobüslerin dolu istasyonları rahatlatması amaçlanıyor. İETT, Altunizade İstasyonu'na uzanan üst geçit ve turnike bölgesindeki yoğunluğu almak için istanbulkart turnikelerini metro çıkışına çeken bir çalışma başlattı. Bu istasyondan metrobüs hattına aktarma yapacak vatandaşlar, yarından itibaren istanbulkartlarını metro çıkışındaki turnikelerde okutacaklar. Çalışmayla üst geçit ve istasyondaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA