İTÜ'lü Gen. Halit Ayar'ın Öldürülmesinde Flaş Detaylar Ortaya Çıktı

Son dakika haberi: İTÜ 'lü Halit Ayar 'ın acı haberi Türkiye 'yi yasa boğmuştu. Para vermediği için 2 kişinin saldırısına uğrayan genç hayatını kaybetmişti. Saldırganlarla ilgili ortaya çıkan detaylar kan donduruyor.

İTÜ'lü Gen. Halit Ayar'ın Öldürülmesinde Flaş Detaylar Ortaya Çıktı

İTÜ 'lü gencin öldürülmesi olayında son dakika gelişmesi.

2 saldırgan , para  vermediği için İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu 23 yaşındaki Halit Ayar’ a saldırdı ve o  kaçarken yere düştüğü halde bıçakladı ve onu vahşice öldürdüler.  Feci olay sonrası saldırganlar Emra Yaşar ile Erhan Kurdal tutuklanarak cezaevine gönderildi. Katiller için kan donduran detaylar ortaya çıktı. 

DOSYASI KABARIK

Halit Ayar düştüğü sırada ona saldıran ve onu bıçaklayarak cinayeti işleyen Emra Yaşar’ ın ’hırsızlık’, ’yaralama’, ’uyuşturucu’, ’tehdit’ ve ’gasp’ suçlarından 15 farklı  sabıka kaydının olduğu geçtiğimiz 2014 yılında ’Tehdit ve gasp’ suçlamaları ile tutuklandığı , 2016 yılında ise Kırklareli Açık Cezaevi’ne gönderildiği öğrenildi.

İYİ HALDEN İZİN

Cezaevindeki yi ihali sonrası 2 Eylül günü Yaşar ailesinin yanına izne çıkarıldı. Erhan Kurdal ’ın ise ’yaralama’, ’uyuşturucu’, ’gasp’, ’polise mukavemet’ suçlamalarından toplam 10 kaydının olduğu ve bu yılın başında ’gasp’ suçundan cezasını tamamlayarak cezaevinden çıktığı öğrenildi.

HAPİSTE DE BİR BİRİLERİNDEN AYRILMIYORLAR

Kırklareli Açık Cezaevi’ nde birlikte kalan saldırganların cezaevinde de sürekli birlikte hareket ettikleri ve iyi arkadaş oldukları öğrenildi.

Cezaevinden izne çıkan Yaşar’ın, tahliye olan Erhan Kurdal ile İstanbul’da buluştukları öğrenildi.

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

Yaşanan feci olayın görüntüleri ortaya çıktı. İşte o görüntüler.

AVUKAT 'TAN AÇIKLAMA

Edirne Barosu avukatlarından Kaan Polat, İTÜ 'lü genci öldürenlerin cezaevinden özel izin aldığı sırada bıçakla öldüren, gasp suçundan hüküm giymiş Emra Yaşar ve benzeri suçlardan hüküm giyenlerin, koşullu salıverilmelerine 5 yıl veya daha az süre kala açık cezaevine geçme hakkına sahip olduklarını söyledi.

Hükümlü kişinin toplumla yeniden bağ kurması adına konulduğu açık cezaevlerinin koşullarını hakkında detayları aktaranPolat, "Açık cezaevlerine geçiş şartları bir yönetmelikle düzenlenmiştir. Kasıtlı suçlardan dolayı 3 yıl veya daha az mahkum olan hükümlüler doğrudan açık cezaevi geçiş hakkına sahiptirler. Bunun yanında yüksek güvenlikli cezaevlerinde cezalarının 1/3’ünü iyi halli olarak geçiren hükümlüler koşullu salıverilme tarihlerine 3 yıl veya daha az bir süre kala aynı şekilde açık cezaevine geçiş hakkına sahiptirler. Bununla birlikte taksirli suçlar da 5 yıl veya altında bir cezaya mahkum olanlar, hakkında hükmedilen adli para cezasını ödeyemediği için adli para cezasından çevrilen hapis cezasını infaz etmek üzere teslim olanlar ve icra - iflas kanunundan doğan tazyik hapisleri, doğrudan açık cezaevlerinde ifa edilmektedir" ifadelerini kullandı.

Kapalıda cezalarını çekenlerin açık cezaevine geçişlerinde ikili ayrım olduğunu söyleyen Polat, "Buna göre cezalarının toplamı 10 yıldan az olan hükümlüler sadece 1 ayını kapalı ceza infaz kurumunda geçirdikten sonra koşullu salıverilme tarihine 7 yıl ya da daha az bir süre kalmış ise açık cezaevine geçiş hakkına sahip olmaktadırlar. Cezalarının toplamı 10 yıl veya daha fazla olan hükümlüler içinse cezalarının 10’da 1’ini kapalı ceza infaz kurumunda infaz ettikten sonra koşullu salıverilmelerine 7 yıl ya da daha az kalması halinde aynı şekilde açık cezaevine nakledilebilmektedirler" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA