İstanbul'da Feci Olay: 4 Kişinin Cansız Bedeni O Notla Bulundu (Siyanür Nedir?)

İstanbul 'da feci bir olay meydana geldi. 4 kişi, kapıya dikkat siyanür var notu astı ve intihar etti. 4 kardeşin feci ölümü sevenlerini yasa boğdu.

İstanbul'da Feci Olay: 4 Kişinin Cansız Bedeni O Notla Bulundu (Siyanür Nedir?)

İstanbul 'da feci bir olay meydna geldi.

Önceki akşam saatlerinde İStanbul 'da  Fatih Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesinde bulunan bir binanın birinci katında meydana gelen feci olay  meydana geldi. 

Komşularından haber alamayan mahalle sakinleri hemen durumu polis ekiplerine bildirdi. 

Polis bölgeye geldi ve evin kapısında dikkat siyanür var yazısı ile karşılaştı. Polis ekipleri de durumu hemen AFAD Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekiplerine bildirdi ve bölgeye ekip istedi. 

Bölgeye gelen ekipler maskeyle içeri girdi ve 48 yaşındaki Cüneyt Y. 54 yaşındaki Oya Y. 57 yaşındaki Yaşar Y.  ve 60 yaşındaki Kamuran Y. 'nin  cansız bedenleriyle karşılaştı. Hayatıunı kaybedenlerin kardeş oldukları öğrenildi. 

Olay yerinde yapılan inceleme sonrası 4 kişinin cansız bedeni adli tıpa kaldırıldı. 

Yaşanan feci olay sonrası kardeşlerin alışveriş yaptığı bakkalın sahibi Yusuf Deniz isimli kişi açıklamada bulundu ve Cumartesi günü müzik öğretmeni olan Oya Yetişkin'in kendisinden alışveriş yaptığını söyleyerek "Ben 15 senedir tanıyorum onları. En son Cumartesi günü akşam üzerin saat 17.00 gibi alışveriş yaptı tokalaştık gitti. Salı günü de ses çıkmayınca onun okuldan bir arkadaşı geldi, 'Bunların telefonu kapalı' dedi. Hemen 155 polis imdat hattını aradık. Polis arkadaşlar geldi çilingir ile binaya girdik, kapıya yazı asmışlar. Sonra emniyet yetkililerinin hepsi geldi buraya" dedi.

MAAŞINA HACİZ KOYDULAR

Deniz açıklamasının devamında "Dört kardeş de aynı evde yaşıyorlardı 4'ü de bekardı. Yalnız sıkıntıları, maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, diğeri kuryelik yapıyordu, diğerleri de evde oturuyorlardı. En son Cumartesi alışveriş yapmaya geldiğinde bana 'Maaşıma haciz koydular' dedi" ifadelerini kullandı.

SİYANÜR NEDİR?

Siyanür, siyano grubu, bir karbon ve ona üç bağlı azot içeren kimyasal bileşiklere verilen addır. Organik ve inorganik çeşitleri bulunmakta yahut endüstriyel prosesler ile üretilmekte ve kullanılmaktadır. Organik bileşikleri nitril grubu altında isimlendirilir ve çoğu zehirli olmaktan uzaktır.

Siyanür ve siyanür çeşitleri birçok sanayi alanında tüketilir. Yaygın olarak hidrosiyanik asit siyanürü kimyasal madde üretiminde, hayvan yeminde ve haşere ilaçlarında kullanılır. Sodyum siyanür ise genellikle madencilikte olmak üzere kimya sanayi ve optik endüstrisinde de kullanılır.