İBB Açıkladı: İki Seçim Arasında Belediyeye 2500 Personel Alınmış

İstanbul Büykşehir Belediyesi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada işten çıkarılan işçilerle ilgili gerçeğe yer verildi.

İBB Açıkladı: İki Seçim Arasında Belediyeye 2500 Personel Alınmış

Son dakika haberi: İBB 'den işten çıkarılan işçilerle ilgili açıklama.

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, işten çıkarılan bin 244 kişi ile ilgili Twitter adresi üzerinde bulunan hesabından bir açıklama yaptı. Ongun yaptığı açıklamada, bu kişilerin iki seçim arası ya da seçimlerden hemen önce kuruma alındığını söyledi.  Ongun yaptığı açıklamada "Şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir" ifadelerini .kullandı.

Ongun'un açıklamaları şu şekilde;

"İBB'deki iş akdi fesihleri ile ilgili bir kısım medyada kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer almaktadır. Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesilmiş olup, bu kişiler 2 seçim arası ya da seçimden hemen önce yapılan alımlardır.

2500 civarı yapılan toplam alımdan, Şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA