Flaş: Ekmek Fiyatlarına zam

Son dakika haberi: Maliyetlerin oldukça artması sonrası fırıncılar kendi arasında bir karar aldı. Ekmek fiyatlarına birçok yerde gizli zam yapıldığı bildirildi.

Flaş: Ekmek Fiyatlarına zam

Emkeğe gizli zam.

Son dönemlerde maliyetlerin yüzde 35 'ten fazla artması nedeniyle fırıncılar zor günler geçirdiğini , çok sayıda fırıncının kepenk kapattığını söylüyor. Zam teklifleri kabul edilmeyen fırıncılar , maliyetlerini çıkarabilmek için yasal olmayan zamları yapmaya başladı. 

Cumhuriyet 'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre İstanbul 'da bazı fırıncıların 1.25 TL olan  ekmeği 1.50 TL 'den satışa sunduğunu söyledi. 

Fırıncılar , ekmek fiyatlarına yapılan 25 kuruşluk zam ile ilgili, “Maliyetleri karşılamayınca çevredeki fırıncılarla bir araya gelinip, bu karara varıldı”  açıklamasında bulundu. 

Ancak bu zam haberinden İstanbul Ticaret Odası ’nın , zam talep eden diğer konfederasyonların bile haberi yok. Beşiktaş ve Çatalca’daki bazı fırınlar ise son bir haftada 250 gram ekmeğin gramajını 280 grama çıkararak, fiyatını 1.50 TL’den 1.75 TL seviyesine kadar yükseltti.

Bir kiloluk  ekmeğin fiyatının 6.25 TL olarak belirlendiğini söyleyen  İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu fiyat tarifesine göre 200 gram ekmeğin 1.50 TL’den satılması yasal değil. Ancak gramaj artışları zaman zaman bölgesel olarak yapılabiliyor” dedi. Çetin, “Girdilerimiz son bir yılda yüzde 35 zamlandı. Hükümet un fiyatlarındaki artışı durduramıyor ama ekmek fiyatlarına müdahale ediyor. 200 gram ekmeğin 1.50 TL olması lazım”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA