Ekrem İmamoğlu'ndan Son Dakika Açıklamaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına kesin gözle bakılan İmamoğlu , açıklamalarda bulunuyor.  Ekrem İmamoğlu konuşması canlı yayın son dakika...

Ekrem İmamoğlu'ndan Son Dakika Açıklamaları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına kesin gözle bakılan İmamoğlu , açıklamalarda bulunuyor. 

EKREM İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Öncelikle bugünkü seçimi ve tabiki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfı ile ülkemize ve dünya kentimiz İstanbul'a seçimin sonuçları hayırlı olsun. Şunu söylemeliyim, birazdan elbette ki içinde uzunca bir metin paylaşacağım. Duygularımı hem kıymetli basın mensuplarına aktarırken, hem de İstanbullu hemşehrilerimize milletimize ve hatta dünyaya Türkiye adına bir kaç cümle etme konusunda kendimi sorumlu hissediyorum.

Bugün onbinlerce hatta binlerce diye ifade edebileceğim, yüzbinlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan tüm yol arkadaşlarıma, günün kahramanlarına, sandıklarda, okullarda ilçe seçim kurullarında , il seçim kurulunda hizmet eden tüm arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Hepsinin kalbini, güzel duygularını burada hissediyorum. Bugün halı hazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleşmeye dönük oluşmuşsa da net sonuçlar tutanaklarla olur, dolayısıyla sandık görevlisi arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma, bilişim sorumlularına, sandık üyelerine, hukuk sorumlularına, ilçe seçim kurulundaki üye arkadaşlarıma sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını rica ediyorum.

Bu süreçler ciddi süreçlerdir, asla sandıkları, tutanakları , ilçe seçim kurullarındaki birleştirme tutanakları netleşene kadar asla sandıkları terk etmeyin. Bu tarihi sorumluluk hala devam etmektedir. Kıymetli basın mensubu arkadaşlarım, çok kıymetli İstanbullular, çok değerli vatandaşlarımız, biz Türkiye'de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yanayız. Malesef demokrasinin saati 31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşanan her şeyi tüm milletimiz biliyor. Saatleri durdurarak, zamanın akışını asla önleyemezsiniz, gerçekleri üzerini örterek asla ve asla gizleyemezsiniz. Vatandaşımız 31 Mart'tan bugüne yapılan büyük haksızlığın hesabını bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul'da bir sayfa kapandı, yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. İstanbul'da herkesin yeni ve ortak sayfa açması anlamına geliyor. Bu yeni sayfada, İstanbul'da artık adalet, eşitlik, sevgi, hoşgörü olacak, israf , şatafat , kibir ve ötekileştirme bitecek. 16 Milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı , adalete güvenimizi tazelemiştiir.