DSP Genel Başkanı Aksakal: Sandığa Gitmemizin de Bir Anlamı Yok

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı ile yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde aday göstermeme yönünde karar alan DSP'nin genel başkanı Aksakal, Ankara'da olduğunu ve oy kullanmaya gitmeyeceğini açıkladı.

DSP Genel Başkanı Aksakal: Sandığa Gitmemizin de Bir Anlamı Yok

DSP Genel Başkanı Aksakal: Sandığa Gitmemizin de Bir Anlamı Yok

DSP Genel Başkanı Aksakal, yenilenen İBB Seçimlerinde sandığa gitmeme kararı aldı.

Aksakal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim oy verebileceğimiz bir aday da olmadığı için, mevcut ittifak adaylarından ya da diğerlerinden herhangi birini destekleme gibi bir kararımız da olmadığı için, sandığa gitmemizin de bir anlamı yok" şeklinde konuştu. DSP Parti Meclisi'nin 12 Mayıs'ta toplanarak karar aldığını vurgulayarak, "DSP için 31 Mart yerel seçimleri tamamlanmıştır dedik. Adayımız çekildiği için parti meclisimiz, yeni bir aday göstermeme kararı almıştı. Dolayısıyla bizim oy verebileceğimiz bir aday da olmadığı için, mevcut ittifak adaylarından ya da diğerlerinden herhangi birisini destekleme gibi bir kararımız da olmadığı için, sandığa gitmemizin de bir anlamı yok zaten." şeklinde konuştu.

YSK'nın tekrar kararıyla ilgili de konuşan Aksakal, "Keşke YSK böyle bir süreci yaşatmamış olsaydı. Ama inanıyorum ki İstanbul halkı güzel bir demokrasi örneği verecek. Bu seçimleri de geride bırakacağız, önümüzdeki süreçlere bakacağız artık." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA