Taşeronda Son Dakika: Artık Sendikalı Oluyorlar

Taşeronda son dakika gelişmesi. Kadroya geçen taşeron işçilerin sendikalı olması için protokoller imzalanmaya başlandı.

Taşeronda Son Dakika: Artık Sendikalı Oluyorlar

Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde taşeron olarak çalışırken, geçtiğimiz Aralık ayında yayımlanan KHK ile kadroya alınan taşeron işçiler sendikalı oluyor.

Kadroya geçen taşeron işçiler, sendikalı olmak için başvurularını yapmaya devam ediyor. Sgkrehberi.com 'da yer alan habere göre taşeron işçi statüsünden kadrolu işçi statüsüne geçen taşeron işçiler,den Tokat Erbaa 'da 290 personel ile diğer birimlerde çalışan 19 personel sendikalı oldu.

Taşeron işçi sorununu ortadan kaldıran, ancak tüm sorunları düzeltemeyen 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, 4 Aralık 2017 itibariyle taşeron işçi olarak çalışanlar kamuda sürekli işçi kadrolarına sınavlarla alınmıştı.

Yapılan sınavlar ve güvenlik soruşturması sonrası işçiler kadroya alınmıştı.Öte yandan işçilere sendikalı olma yolu da açılmıştı. KHK ile Erbaa Belediyesinde daimi işçi kadrosuna geçen 290 personel ile diğer birimlerde çalışmakta olan 19 personelin sendikalı olması için belediye ile sendika yetkilileri arasında protokol yapıldı.

Erbaa Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen protokol toplantısına Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Tokat Şube Başkanı Naci Güneş ile sendikalı olmak isteyen kamu işçileri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara sendika ile ilgili bilgi verildi. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından toplam 309 personel sendika üyesi olacağı belirtildi.

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen protokol tamamlandı ve artık işçiler sendikalı olacak. Bunun ardından diğer illerde çalışan kadrolu işçiler de sendikaya geçebilecek. 

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, düzenlenen protokolde konuştu. Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sendikalar işçi haklarını savunurken aynı zamanda işçi ve işveren arasında köprü olan, sosyal haklarını, ekonomik haklarını koruyan yapılar. Göreve geldiğimiz günden bu yana Belediye İş Sendikamızla verimli bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışma bizim kadrolu sürekli işçilerimizi kapsıyordu. Geldiğimiz bu süreçte bu anayasal hakkı biz işçilerimize sağlayalım dedik. Belediyemizde çalışan bütün işçilerimizi sendikalı olmasını istiyoruz. Hepinize hayırlı olsun.”

Kamubulteni.com  | Ankara