TYP'de Yeni İlanlar-Sınavsız Binlerce Personel Alınıyor

Toplum Yararına Program kapsamında Türkiye geneline sınav ve mezuniyet şartı olmadan personel alımı yapılıyor. Yeni ilanlar da geldi.

TYP'de Yeni İlanlar-Sınavsız Binlerce Personel Alınıyor

Toplum Yararına Program kapsamında çok sayıda İl'e çok sayıda personel alımı için ilanlar yayımlandı.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan ilanların ardından yeni ilanlar da yayımlandı ve Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında en az okur yazar olan adaylar arasından binlerce personel alımı yapılacağı bildirildi. Okulların açılması ile birlikte en çok alım Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine yapılıyor. MEB, kendi bünyesinde geçici Betist süre ile istihdam etmek üzere binlerce güvenlik ve temizlik personeli alımı yapıyor.

İŞKUR TYP kısmından yayımlanan ilanlarda alımların Türkiye genelinde birçok İl' e yapıldığı bildirilirken başvuruların da İŞKUR aracılığıyla yapıldığına yer verildi. Peki TYP başvuruları nasıl yapılır? Başvuru genel şartları nelerdir?

BAŞVURU ŞARTLARI

TYP kapsamında yapılan alımlarda adayların mezuniyetlerine bakılmaz. Okur yazar olan adaylar arasından alım yapılır ve adayların en az 18 yaşında olması gerekmektedir. Öte yandan adayların İŞKUR 'a kayıtlı ve işsiz olmaları gerekirken emekli ve malul aylığı da almamaları gerekmektedir. AÖF hariç öğrenci olanlar da TYP 'ye başvuru yapamaz. 

BAŞVURU ŞEKLİ

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında yayımlanan ilanlara başvurular iki şekilde yapılır. Başvuru yapmak isteyen adayların kendilerine en yakın İŞKUR Bölge Müdürlüğü 'ne müracaat etmesi ve müracaatını buradan yapması gerekmektedir. İŞKUR internet kaydı olan adaylar ise başvurularını internet üzerinden kolayca yapabileceklerdir. Aşağıdaki bağlantı adresini yeni sekmede açın ve bu adres üzerinden başvurunuzu tamamlayın.

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

Açılan sayfada sağ üst köşeden giriş yapın. Ancak giriş yaptığınızda sistem sizi e Şube'ye yönlendirecek. Giriş yaptıktan sonra yukarıdaki sayfayı kopyalayın ve yeni sekmede açın.

YENİ TYP İLANLARINDAN, MEMUR, PERSONEL, ASKER VE POLİS ALIMLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara