İŞKUR Üzerinden 500 Personel Alımıyla İlgili Flaş Açıklama: Büyük Skandala İmza Atıldı

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda görev yapmak üzere temizlik görevlisi alımlarında skandala imza atıldığını söyledi.

İŞKUR Üzerinden 500 Personel Alımıyla İlgili Flaş Açıklama: Büyük Skandala İmza Atıldı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Öztürk, İŞKUR, TYP kapsamında 500 kişilik, haksız ve adaletsiz bir sınav yöntemiyle alım yapıldığını, kura yapılması gerekirken, sözlü mülakatla işe alımlar gerçekleştirildiğini, bu konuda verilen soru önergelerinin de yanıtsız kaldığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan MHP'li Öztürk, "Kırıkkale İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapmak üzere temizlik personeli olarak, İŞKUR, Toplum Yararına Program kapsamında 500 kişilik, haksız ve adaletsiz bir sınav yöntemiyle alım gerçekleştirmiştir. Kırıkkale İŞKUR Müdürlüğünü hak yememesi konusunda defalarca uyarmamıza rağmen, gelinen noktada maalesef Müdürlük, uyarılarımızı dikkate almayarak Kırıkkale'de büyük bir skandala imza atmıştır.

KİMLERE ÖNCELİK NEDEN TANINDI, KİMLERE TALİMAT VERİLDİ?

Hak yenmemesi için adaletli olan noter huzurunda kurayla işe alım, Kırıkkale merkezde gerçekleştirilirken, diğer bütün ilçelerde kriterleri belli olmayan, kurasız, notersiz, sözde mülakatlarla işe alım yapılmıştır. Son derece adaletsiz, özel bir eğitim ve beceri gerektirmeyen böyle bir iş tanımına göre neye göre mülakat ve değerlendirmenin yapıldığı belli değildir. Kırıkkale'nin ilçelerinde kurasız, notersiz, kritersiz, sözde mülakatlarla kimlere öncelik neden tanınmış, bu talimatı kimler vermiştir? Bu konuda verdiğimiz yazılı soru önergemize hâlen ilgili bakanlık cevap vermemiştir. Anayasa'mıza dahi aykırı olan bu işe alım sürecinin bilinmeyenlerini ortaya çıkaracağız ve Kırıkkale'de kimsenin hakkının yenmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.