İŞKUR Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Son dakika haberi: Türkiye İş Kurumu kamu personeli alımı başvuru ekranı açıldı. İnternet üzerinden alınan başvurular için detaylar, şartlar ve başvuru ekranı haberimizde.

İŞKUR Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

Türkiye İş Kurumu kamu personeli alımı başvurusu başladı.

İŞKUR tarafından geçtiğimiz hafta bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda İstihdam Uzman Yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere 35 personel alımı yapılacağına yer verildi. Geçtiğimiz hafta yayımlanan ilana başvurular bugün başladı.

Kamu personeli alımı başvurusu için bugün yayımlanan duyuruda, başvuru ekranının açıldığı ve 35 kamu alımı için başvuruların başladığına yer verildi.

MEZUNİYET ŞARTI

İŞKUR kamu alımında mezuniyet şartı şu şekilde;

Bölüm

Sayı (Kontenjan)

KPSS Puan Türü

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

10

KPSSP 40

İktisat

10

KPSSP 15

Kamu Yönetimi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

6

KPSSP 30

Maliye

4

KPSSP 20

Endüstri Mühendisliği

5

KPSSP 2

Toplam

35

Üniversitelerin; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye ve Endüstri Mühendisliği ile bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak.

YAŞ ŞARTI

İlana başvuru yapacak adaylarda, giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olması şartı aranmaktadır. Özetle ilana 01.01.1984 ve sonrasında doğanlar başvuru yapabilir.

KPSS ŞARTI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki KPSS şartını da taşıyor olması gerekmektedir:

Yüksek Öğretim Kurulu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2017 veya 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) A grubundan mezun olduğu bölümle ilgili yukarıda belirlenen puan türünden en az 80 puan almış olmak,

BAŞVURU

İlana başvurular internet üzerinden alınmaktadır. İŞKUR aracılığıyla alınmakta olan başvurular için aşağıdaki linke gidin ve müracaatınızı yapın.

Başvuru için TIKLAYIN

TÜM KAMU İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN