Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 49 Şehre En Az İlkokul Mezunu Kadrolu Personel Alımı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda , 49 farklı şehre en az ilkokul mezunu adaylar arasından 175 personel alımı yapılacağına yer verildi. KPSS şartı olmadan yapılan temizlik ve güvenlik personeli alımında ilan detayları haberimizde.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 49 Şehre En Az İlkokul Mezunu Kadrolu Personel Alımı

Çevre ve şehircilik Bakanlığı 175 kamu personeli alacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İŞKuR 'da bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az ilkokul mezunu adaylar arasından kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi.

KPSS ŞARTSIZ - KURA İLE

Bakanlık tarafından İŞKUR 'da yayımlanan duyuruda alınacak personellerin kura ile seçileceği , başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmadığına yer verildi. 

48 ŞEHRE PERSONEL ALIMI

İŞKUR 'da yayımlanan ilanlara baktığımızda alınacak personellerin güvenlik görevlisi ve temizlik personeli kadrolarında çalıştırılacağına yer verildi. 48 farklı şehirde çalıştırılacak 

İşkur 'da yayımlanan ilanlar ve alım yapılan şehirler şu şekilde;

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Temizlik ve güvenlik görevlisi kadrolarına yapılan alımda başvuru şartları şu şekilde;

  • Türk vatandaşı olmak. 
  • 18 yaşını tamamlamış olmak ve son başvuru tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak. 
  • Güvenlik Görevlisi meslek kolu için en az ortaöğretim mezunu (Lise ve Dengi), Temizlik Görevlisi meslek kolu için ise en az İlköğretim mezunu olmak, 
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak, Güvenlik Görevlisi meslek koluna başvuracaklar için ise bu şartlar yanında ayrıca 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile; Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak. 
  • 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun ilgili maddelerine göre alınmış ve son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik belgesine sahip olmak, (Sözlü sınavdan önce ibraz edecekleri belgeler arasında yer alan bu belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.)  6) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, 
  • Hakkında Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak,
  • Adayların askerlikle ilişiği bulunmamak, askerlik durumu itibariyle muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelenmiş veya muaf olmak.
  • Adaylar Türkiye İş Kurumu tarafından (İŞKUR) yayımlanan listede sadece bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir. 
  • Adayların Türkiye İş Kurumu tarafından  (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla belirlenen öğrenim durumundan mezun olmaları gerekmektedir. 
  • Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamaları gerekmektedir. 
  • İşe alınacakların deneme süresi altmış gün olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedilecektir. 
  • İşe alınma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav ve işbaşı sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir. 
  • Temizlik Görevlisi meslek kolu için görevini devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak, 
  • Güvenlik görevlisi meslek kolu için görevini silahlı özel güvenlik görevlisi olarak devamlı yapmasına engel teşkil edecek sağlık problemi bulunmamak ve bunun yanında 5188 sayılı kanunda belirtilen sağlık şartlarına haiz olmak. 
  • Adayların vardiyalı çalışmaya engel durumunun olmaması gerekmektedir. 

BAŞVURU BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kamu personeli alımı başvurusu İşkjur internet sayfası aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu internet üzerinden yapması gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr

Yukarıdaki linke tıklayın ve açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yapıktan sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ İLANLARI yazan kısma tıklayın. Son olarak karşınıza iş arama sayfası çıkacak. 

İş arama sayfasında İŞYERİ TÜRÜ yazan kısımda KAMU seçeneğini işaretleyin ve ARA butonuna tıklayın.

TÜM KAMU İLANLARI İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN